search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:10
MENU CLOSE

Ανεστάλησαν οι ρωσικές εκδόσεις των περιοδικών «Elle» και «Maxim»: Δεν είχαν προϊόντα να διαφημίσουν

09.06.2022 15:51
elle- rosia98-new

Δύσκολοι οι καιροί για περιοδικά life style στη Ρωσία. Τέσσερις τίτλοι, εκδόσεων παγκόσμιας εμβέλειας, ανέστειλαν την έκδοση τους διότι δεν είχαν εμπορικά προϊόντα ανάλογα και ρεκλάμες στις σελίδες τους.

Τα περιοδικά «Elle», «Elle Decoration», «Elle girl» και «Maxim», μέχρι νεωτέρας δεν θα κυκλοφορούν διότι στη ρωσική αγορά δεν υπάρχουν μάρκες (brand names) από τον τομέα της ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ.

Την αναστολή έκδοσης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, έκανε ο διευθυντής του εκδοτικού ομίλου Shkulev Media Holding, Βίκτορ Σκουλιόφ, που έχει τα δικαιώματα των εκδόσεων για τη Ρωσία.

Η κίνηση αυτή προσμετράται στις παράπλευρες απώλειες που προκάλεσε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η αλυσιδωτή αντίδραση κυρώσεων από πολλές επιχειρήσεις με δίκτυο δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο.

«Σήμερα τα περιοδικά αυτά είναι αδύνατον να εκδοθούν, επειδή στην αγορά δεν υπάρχουν μάρκες, που είναι παραδοσιακά διαφημιστικοί εταίροι του δικού μας ομίλου», δήλωσε ο Σκουλιόφ. Αποσαφηνίστηκε όμως ότι οι ιστοσελίδες των εκδόσεων θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Κάτι οι κυρώσεις έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία κάτι ο τυποκτόνος ρωσικός νόμος, μετά την έναρξη του πολέμου, αρκετά έντυπα έπαψαν να εκδίδονται στη χώρα μεταξύ αυτών τα Forbes Russia, Esquire, Cosmpolitan, Harper’s Bazaar, Men’s Health.

Άλλα «κατέβασαν ρολά» λόγω έλλειψης διαφημιζόμενων άρα και διαφημίσεων, άλλα υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν τα δικαιώματα που κατείχαν για χρήση εμπορικού σήματος εξαιτίας του εμπάργκο που πήραν οι κεντρικές εταιρείες του εξωτερικού.

Ο Σκουλιόφ πάντως έθεσε έναν προβληματισμό. «Τι θα γίνει με τις μεγάλες επιχειρήσεις που αντιδρούν στις πολιτικές αποφάσεις. Εάν η κατάσταση αλλάξει και οι  διάφορες ξένες μάρκες θα αρχίσουν να επιστρέφουν στη Ρωσία, αυτό θα είναι κάτι που δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έκδοση των περιοδικών;».

Διαβάστε επίσης:

«Ψαλίδι» στις στήλες γνώμης από εκδοτικό όμιλο 250 εφημερίδων και ιστοσελίδων (photos)

Το live κρατουμένου από τη φυλακή και η ανησυχία της Σκορδά: «Δεν θέλω να με κυνηγά κάποιος» (Video)

Μυρωδιά «Νύχτας» από τον Alpha και με την φωνή της Γιώτας Νέγκα (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:10