search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:52
MENU CLOSE

Στόλτενμπεργκ: «Αποδεκτές» οι ανησυχίες της Άγκυρας για τις αιτήσεις ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

12.06.2022 16:48
Gens Stoltemberg_new

Οι ανησυχίες ασφάλειας της Τουρκίας και η αντίθεση της, στις αιτήσεις ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι «θεμιτές» δήλωσε σήμερα στη Φινλανδία, ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Αυτές είναι θεμιτές ανησυχίες που αναφέρονται στην τρομοκρατία, αλλά και στις εξαγωγές όπλων», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε μία κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, καθώς τον επισκέφτηκε στη θερινή κατοικία του στο Νααντάλι της Φινλανδίας.

H Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν αιτήσεις για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ τον προηγούμενο μήνα, αντιδρώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η αίτηση τους, βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντίθεση της Τουρκίας, που τις κατηγορεί ότι υποστηρίζουν και δίνουν καταφύγιο σε Κούρδους μαχητές, αλλά και άλλες ομάδες, τις οποίες, η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικές.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ με δεδομένη τη στρατηγική θέση της, στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ επικαλέστηκε την υποστήριξη που η Τουρκία προσέφερε στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία ως μία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος τριών παιδιών Πάτρα: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για Μαλένα και Ίριδα – Πότε θα παραδοθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών

Σέρρες: Επιχείρηση διάσωσης τραυματία ορειβάτη στο Λαϊλιά

Κακοκαιρία «Genesis» – Ορεστιάδα: Πρώην βολεϊμπολίστας έσωσε το κουτάβι του από το πλημμυρισμένο του σπίτι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:52