search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:08
MENU CLOSE

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Εφετείο

13.06.2022 09:35
FYSSA_NEW_KENTRIKI

Συνεχίζονται τα καλέσματα φορέων για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 15 Ιουνίου, έξω από το Εφετείο Αθηνών, για την έναρξη σε δεύτερο βαθμό της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας, από τις 7.00 ως τις 11.00 στο Λεκανοπέδιο, για όλο το δημόσιο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 11 μ.μ..

«Όπως στις 7 Οκτωβρίου 2020, έτσι και τώρα θα δώσουμε δυναμικά το παρών για συμβάλλουμε ώστε να μπουν ακόμα πιο βαθιά στη φυλακή οι εγκληματίες της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Να ορθώσουμε τείχος στην προσπάθεια που γίνεται να αναιρεθεί η καταδίκη τους ή να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζατ Λουκμάν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ».

«Η πάλη ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά δεν σταματά. Τα συνδικάτα και ο εργαζόμενος λαός έχουμε πείρα, είμαστε σε επαγρύπνηση, σε αγωνιστική ετοιμότητα, μαζικά απαιτούμε οι ναζί στη φυλακή!», συνεχίζει, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Mε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, όλο το αντιφασιστικό κίνημα να δώσουν δυναμικό παρών.

«Να δώσουν το παρόν ώστε να συμβάλουμε στην καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών που είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και που η πολύπλευρη δράση των συνδικάτων και του λαού το προηγούμενο διάστημα τους έστειλε στη φυλακή», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής.

«Δεν θα ανεχτούμε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, να μειωθούν οι ποινές τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

«Είναι χρέος μας για μια ακόμη φορά αλλά και διαρκώς, η εργατική τάξη να αντιπαλεύει με όλους τους τρόπους, τέτοια εγκληματικά ναζιστικά μορφώματα που μόνο σκοπό έχουν να χτυπήσουν τα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών εργατών ως γνήσια παιδιά των αφεντικών», συνεχίζει.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) καλεί στη συγκέντρωση και μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως: «Η ΠΕΝΕΝ αποτέλεσε δύο φορές στόχο των ταγμάτων εφόδου στον Πειραιά! Η δίκη στο Εφετείο γίνεται σε μία περίοδο που διάφορες νεοφασιστικές οργανώσεις και ομάδες προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν, να οργανωθούν και ήδη σημειώνονται πλήθος επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και στην υπόλοιπη χώρα!».

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία 22χρονου στο Μυλοπόταμο: «Τι θα πω στο παιδί μας;» – Τα σπαρακτικά μηνύματα της συζύγου του

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Πάτρα: Άγριος καυγάς μεταξύ εφήβων- Στο νοσοκομείο ο ένας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 20:07