search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 18:57
MENU CLOSE

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (Videos)

15.06.2022 08:32
Broxi_new

Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια ηπειρωτικά αναμένονται σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022.

Θα σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια και τμήματα των νησιών του Ιονίου. Ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης μεμονωμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ενδεχομένως τη Ρόδο. Παροδικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 33, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 32 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε ολόκληρη τη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικά στο Αιγαίο οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες στα ηπειρωτικά θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας προοδευτικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Αυγή: Στο εδώλιο ξανά η εγκληματική οργάνωση – Ξεκινά το Εφετείο

Θεσσαλονίκη: Με σκούπες και φτυάρια καθαρίζουν τους δρόμους – «Βούλιαξε» η πόλη από τη χθεσινή κακοκαιρία (Photos/Video) 

Η ανακοίνωση για τα άγρια ζώα σε κλουβιά – Προορισμός η Αλβανία και όχι η Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 18:56