search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:57
MENU CLOSE

Κρήτη: Πέταξε νεογέννητα γατάκια στα σκουπίδια – Του έβαλαν πρόστιμο 250.000 ευρώ (Video)

16.06.2022 11:11
kitten new

Πιάστηκε στα πράσα. Ασυνείδητος 59χρονος Ηρακλειώτης σταμάτησε το αυτοκινητο του στον επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου – Μοιρών δίπλα από ένα κάδο σκουπιδιών. Έβγαλε ένα τσουβάλι και το πέταξε στα σκουπίδια. Μέσα είχε νεογέννητα γατάκια. Το μόνο που δεν υπολόγιζε είναι ότι κάμερες τυχαία κατέγραψαν τις κινήσεις του.     

Το συγκεκριμένο έγκλημα εγκατάλειψης ζωων,  μπορεί να μην είναι το πρώτο, δυστυχώς,  που λαμβάνει χώρα, αλλά θα είναι το πρώτο που συνοδεύεται με παραδειγματική τιμωρία, αφού ο άνθρωπος που προέβη σε αυτήν την αποτρόπαιη πράξη θα κληθεί να πληρώσει 250.000 ευρώ πρόστιμο, σύμφωνα με το neakriti.gr

Aσχημη πρωτιά για την Κρήτη

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου «Ζωφόρος» Μαρία Χουστουλάκη, μιλώντας στην «ΚΡΗΤΗ ΤV», υποστήριξε πως δυστυχώς η Κρήτη απολαμβάνει μια άσχημη πρωτιά σε εγκλήματα που αφορούν παραμέληση, εγκατάλειψη ή κακοποίηση ζώων.

«Έχουμε πρωτιά στην Κρήτη εξαιτίας τέτοιων εγκλημάτων. Είναι η πρώτη κακουργηματική δίωξη εγκατάλειψης νεογέννητων ζώων που έγινε κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από την Ελληνική Αστυνομία, αξιοποιώντας τα δεδομένα των ανθρώπων που ασχολούνται εθελοντικά με την προστασία των ζώων», ανέφερε η κ. Χουστουλάκη.

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε και η Φιλοζωική Ομάδα «Σείριος» Ηρακλείου, που υποστήριξε: «Δε χρειάζεται η αυστηρότητα του νόμου για να σεβαστούμε το αυτονόητο. Τη ζωή κάθε πλάσματος, την οποία πρέπει να σεβόμαστε και να την προστατεύουμε. Ας γίνει παράδειγμα σε όλους πως τέτοια εγκλήματα δε θα μείνουν ατιμώρητα».

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας άγνοια για τον καινούργιο νόμο.

Διαβάστε επίσης

«Προστατευτείτε μόνοι σας», λέει ο Πλεύρης για την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού – «Για μέτρα, θα δούμε από Σεπτέμβριο» (Video)

Πλημύρες στη Μάνδρα: Αθώα η Ρένα Δούρου – Ένοχη η δήμαρχος

Αλέξης Κούγιας: Έκανε μήνυση στη Φαίη Σκορδά – «Θα ακολουθήσει αγωγή για αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 23:57