search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:41
MENU CLOSE

Μπιλ Γκέιτς: Η 19χρονη κόρη του ποζάρει με μαγιό για να στηρίξει τo δικαίωμα στην άμβλωση (Photo)

18.06.2022 16:57
pheebegates

«Κρατήστε τις απαγορεύσεις σας μακριά από τα σώματά μας». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η κόρη του Μπιλ Γκέιτς, Φίμπι, υπεραμυνόμενη το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Η 19χρονη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, η οποία συμμετέχει στην καμπάνια «Bans Off our Bodies», πόζαρε με μπικίνι για να διαμαρτυρηθεί στο ενδεχόμενο ανατροπής της ιστορικής απόφασης, του 1973 («Ρόου κατά Γουέιντ»), που νομιμοποίησε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Στην ανάρτησή της, η Φίμπι Γκέιτς ποστάρει φωτογραφία της με τίτλο «Δικό μου το σώμα, δική μου και η επιλογή» και δύο infographics που ενημερώνουν το κοινό για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να συμμετέχει στην καμπάνια αλλά και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει ενδεχόμενη απαγόρευση.

«Δεν ντρέπομαι για το σώμα μου, ούτε να σας πω να κρατήσετε τις απαγορεύσεις σας μακριά του. Κάθε άνθρωπος αξίζει αξίζει πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες για την αναπαραγωγή και τη σεξουαλική ζωή. Αυτή τη στιγμή, το Ανώτατο Δικαστήριο ετοιμάζεται να βάλει τέλος στο συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Ενταχθείτε μαζί με εμένα και εκατομμύρια άλλες γυναίκες στον αγώνα για αυτό το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα», γράφει η 19χρονη στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Η καμπάνια ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες όταν διέρρευσε στα ΜΜΕ προσχέδιο γνωμοδότησης της συντηρητικής πλειοψηφίας του Ανώτατου Αμερικανικού Δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία-Βουλευτικές εκλογές: Η ψηφοφορία για τον 2ο γύρο ξεκίνησε στα υπερπόντια εδάφη

Μπορέλ κατά Μόσχας: Κίνδυνος παγκόσμιας επισιτιστικής καταστροφής

Αφγανιστάν: Βομβιστική επίθεση σε ισλαμικό τέμενος – Ένας νεκρός, επτά τραυματίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 14:41