search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 11:25
MENU CLOSE

To μεσημέρι, το τελευταίο «αντίο» στην Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

21.06.2022 07:42
marina plaka new

Πλήθος κόσμου αλλά και ονόματα της πολιτιστικής και πολιτικής ζωής του τόπου αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία της, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι (την Τρίτη, 21 Ιουνίου) από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών

Η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, ήταν ιστορικός τέχνης, αρχαιολόγος και Ομότιμη Καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Από το 1992 υπηρέτησε ως Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου.

Διετέλεσε αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού-Παιδείας και Θρησκευμάτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Βασιλική Θάνου την περίοδο 28 Αυγούστου με 23 Σεπτεμβρίου 2015.

Στη διάρκεια της θητείας της η Εθνική Πινακοθήκη εκσυγχρονίστηκε, ίδρυσε νέα παραρτήματα (Κέρκυρα, Ναύπλιο, Γλυπτοθήκη, Άλσος Στρατού, Γουδί, Μουσείο Καπράλου, Αίγινα), απέκτησε 3.000 νέα έργα, μεταξύ των οποίων δύο πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco), διοργάνωσε σημαντικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό με περίπου 5.500.000 επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης

Ζεράρ Πικέ: Η φωτογραφία του Καταλανού με άγνωστη ξανθιά – Μηνύματα αγάπης στη Σακίρα

Πολ Χάγκις: Σύλληψη  για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα στην Ιταλία – Αθώος δηλώνει ο σκηνοθέτης

Χριστίνα Τσάφου: «Ο παππούς μου ήταν φασίστας – Φώναζε και τρόμαζες, τον φοβόντουσαν όλοι» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 11:25