search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:40
MENU CLOSE

Σμαραγδένια μπισκότα με τσουκνίδα

23.06.2022 06:00
mpiskota_tsuknida_new

Τα ασυνήθιστα αυτά μπισκότα παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα και αρωματίζονται με ξύσμα λεμονιού, κάρδαμο και βανιλίνη. Παίρνουν το όμορφο σμαραγδένιο χρώμα τους από την παρεξηγημένη τσουκνίδα, που ενώ χρησιμοποιείται πολλές φορές για θεραπευτικούς και ιατρικούς σκοπούς, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η χρήση της στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
  • 160 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 80 γραμμάρια φύλλα τσουκνίδας
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 120 γραμμάρια βούτυρο, μαλακωμένο
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 βανιλίνη
  • 10 σποράκια κάρδαμου
  • 12 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα φύλλα της τσουκνίδας με τη βοήθεια γαντιών κουζίνας. Βάλτε τα φύλλα σε ένα μπολ, περιχύστε τα με καυτό νερό από το βραστήρα μόλις να τα σκεπάζει και αφήστε τα για 5 λεπτά. Στίψτε τα ελαφρά για να τα στραγγίξετε και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι για να αποβάλλουν όλα τα υγρά τους. Σε ένα μπολ, κοσκινίστε τα δύο αλεύρια, ανοίξτε τους σπόρους του κάρδαμου και αλέστε τα σποράκια σε ένα γουδί. Βάλτε στο μπολ την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν, τη βανιλίνη και τους αλεσμένους σπόρους κάρδαμου.

Ανακατέψτε και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού. Στίψτε καλά μια τελευταία φορά τα φύλλα της τσουκνίδας και βάλτε τα στο μούλτι με τους κρόκους. Αλέστε τα και αδειάστε το μίγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά. Συνεχίστε ρίχνοντας το μαλακωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά του μπολ. Ζυμώστε με τα χέρια σας μια μαλακή ζύμη και σχηματίστε μια μπάλα.

Εν τω μεταξύ προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πάρτε με τα χέρια σας μικρά μπαλάκια από την ζύμη στο μέγεθος ενός καρυδιού, τοποθετήστε τα στο ταψί και πιέστε τα ελαφρά με τα χέρια σας.

Ψήστε στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα τοποθετήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!!!

Διαβάστε επίσης:

Τονοπιτάκια με ντομάτα και αυγό, στο φούρνο

Αφράτα κανελορολάκια με γεύση μηλόπιτας

Αυγά σε φωλιές μελιτζάνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:40