search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:14
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Από Δευτέρα 4η δόση του εμβολίου για τους άνω των 30 (Video)

24.06.2022 07:30
emvolio new

Από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολιασμού.

Όποιος πολίτης από 30 ετών και πάνω επιθυμεί να κάνει την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, μπορεί να το κάνει, εφόσον θέλει να νιώθει πιο προστατευμένος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει συγκεκριμένη σύσταση από την Επιτροπή Ειδικών.

«Οι ίδιοι κανόνες που έχουν τεθεί για τους άνω των 60 ετών για τη δεύτερη αναμνηστική δόση ισχύουν και στους άνω των 30 ετών», διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

Που σημαίνει ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να κάνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση, 4 μήνες μετά την πρώτη.

Μέχρι τώρα, τέταρτη δόση μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι ήταν άνω των 60 ετών και μόνο για αυτούς ήταν ανοιχτή η πλατφόρμα εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πηγές από την επιτροπή των ειδικών: «Η σύσταση της επιτροπής παραμένει αμετάβλητη. Απλώς, η πλατφόρμα θα ξεκλειδώσει για τους άνω των 30, εφόσον το επιθυμούν για προσωπικούς λόγους (ταξίδι κ.λπ)

Γκάγκα: «Τέταρτη δόση για όποιον το επιθυμεί»

Από τη μεριά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Mega επανέλαβε ότι η τέταρτη δόση είναι προαιρετική και υπενθύμισε τη σύσταση της Επιτροπής για εμβολιασμό στις πληθυσμιακές ομάδες άνω των 60

Όπως τόνισε η κυρία Γκάγκα, με αφορμή το άνοιγμα της πλατφόρμας για την (προαιρετική) τέταρτη δόση σε όσους το επιθυμούν και είναι κάτω των 60 ετών, η Επιτροπή Εμβολιασμού έχει συστήσει τη δεύτερη αναμνηστική δόση στις ομάδες του πληθυσμού που είναι άνω των 60 ετών.

Διαβάστε επίσης

Κουκάκι: 55χρονος φέρεται να δολοφόνησε με μαχαίρι τη 46χρονη γυναίκα του

Φρίκη στη Σαλαμίνα: 66χρονος τεμάχισε γάτα και συνελήφθη – Στο όχημά του βρέθηκε κι άλλο νεκρό ζώο

Θεσσαλονίκη: Μετά τον καύσωνα βροχές και δυνατοί άνεμοι – Πτώσεις δέντρων και προβλήματα στην κυκλοφορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:12