search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:21
MENU CLOSE

Τραγωδία στην Ερέτρια: «Πέσαμε πάνω στον 13χρονο πέντε γιατροί – Επί μια ώρα του κάναμε ΚΑΡΠΑ»

25.06.2022 09:29
bala-new

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να σώσουν τον 13χρονο ποδοσφαιριστή από την Καλλιθέα, που κατέρρευσε ενώ έτρεχε να πιάσει την μπάλα, κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου στο Γυμνό Ερέτριας, την Παρασκευή, περιγράφει γιατρός του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.

«Μόλις ειδοποιηθήκαμε για τη μεταφορά του παιδιού στο Κέντρο Υγείας και την κρίσιμη κατάστασή του, τρέξαμε όλοι οι γιατροί για να τον σώσουμε. Ήμασταν πέντε γιατροί πάνω από το κεφάλι του, επί μία ώρα του κάναμε ΚΑΡΠΑ μήπως και επανέλθει αλλά δυστυχώς το παιδί δεν αντιδρούσε. Του δώσαμε 32 φάρμακα και τον διασωληνώσαμε αλλά το παιδί είχε ήδη χάσει τη μάχη για τη ζωή», λέει ο κ. Ζέρβας στο «Πρώτο Θέμα».

Ο άτυχος 13χρονος συμμετείχε σε τουρνουά ποδοσφαίρου, όταν -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε λιπόθυμος στο γήπεδο, προκαλώντας πανικό σε συμπαίκτες, προπονητές, γονείς και φιλάθλους.

Στο γήπεδο υπήρχε απινιδωτής και αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου του 13χρονου. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν τηρούνταν στο γήπεδο τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια των αθλητών.

Διαβάστε επίσης:

Missing Alert: Εξαφανίστηκε 11χρονος από την πλατεία Αττικής (Photo)

Φωτιά: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Άγιο Όρος – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Καιρός σήμερα: Μπόρες και τοπικές καταιγίδες προς το απόγευμα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05