search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:18
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έκτακτη ενημέρωση το απόγευμα για τον εμβολιασμό

30.06.2022 09:54
epitropi emboliasmou new

Έκτακτη ενημέρωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 18:00 στο Υπουργείο Υγείας για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου COVID-19.

Η ενημέρωση θα γίνει από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η έκτακτη ενημέρωση έρχεται μετά από τις διφορούμενες απόψεις γιατρών και επιστημόνων σχετικά με το εάν θα πρέπει ή όχι και ποιοι να προχωρήσουν στη 4η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 27 Ιουλίου άνοιξε η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για εμβολιασμούς με τέταρτη δόση για όλους τους πολίτες άνω των 30 ετών.

Σύγχυση για την αναγκαιότητα του εμβολίου

Ο εμβολιασμός με δεύτερη αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση να τον πραγματοποιήσουν όσοι είναι άνω των 60 ετών.

Εντωμεταξύ, αντιδράσεις προκάλεσε η ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμών όπου αναφέρεται ότι τα άτομα 30-59 ετών έχουν το δικαίωμα να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση, παρόλο που «δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε».

Ο πρώτος που εξέφρασε τις ενστάσεις του ήταν ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος είχε σημειώσει ότι εφόσον δεν υπάρχει η απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, δεν έπρεπε να γίνει και η σχετική εισήγηση αυτή τη χρονική περίοδο.

Επισημαίνεται ότι και ο καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» της κρατικής τηλεόρασης, αναφέρθηκε στο θέμα της αναγκαιότητας της τέταρτης δόσης λέγοντας ότι «ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση».

Διαβάστε επίσης  

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Προσπαθούν να μου φορτώσουν και τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών»

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: Άμεσα μέτρα για να μην γίνει το έκτο κύμα «τσουνάμι» (Video)

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» από τη ζωή ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναστενάρης

  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:12