search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:27
MENU CLOSE

Πρίγκιπας Κάρολος: Πήρε σακούλες με 3 εκατ. ευρώ από σεΐχη του Κατάρ – Τώρα λέει πως… δεν θα το ξανακάνει! (Video)

30.06.2022 06:00
karolos_new

«Συγγνώμη, λάθος, δεν θα το ξανακάνω». Κάπως έτσι, προσπαθεί το παλάτι να κλείσει το σκάνδαλο με τις σακούλες γεμάτες χρήματα, που πήρε από τον σεΐχη του Κατάρ, ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας….

Ακούγεται αστείο, αλλά πηγή του παλατιού είπε πως «αυτό δεν θα ξανασυμβεί», για να βάλει το θέμα κάτω από το χαλί, λες κι επρόκειτο για ένα δώρο άνευ αξίας. Όμως στην ιστορία αυτή, οι σακούλες που πήρε χέρι με χέρι ο πρίγκιπας Κάρολος από τον σεΐχη του Κατάρ περιείχαν 3 εκατομμύρια ευρώ!

Για πρώτη φορά πάντως, ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρίγκιπα απάντησε στα δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι στο διάστημα 2011-2015 ο πρίγκιπας Κάρολος πήρε χέρι με χέρι από τον σεϊχη του Κατάρ, σακούλες που περιείχαν ζεστό χρήμα, για το φιλανθρωπικό έργο του ιδρύματός του.

Μιλώντας στους Sunday Times, ο συνεργάτης του πρίγκιπα ανέφερε: «Όπως είπαμε, τα χρήματα αυτά πήγαν απευθείας στις φιλανθρωπίες του και αυτές οι δομές αποφάσισαν να δεχτούν τα χρήματα».

«Είναι απόφασή τους και έτσι έπραξαν, μετά από τις ορθές διαδικασίες, τις οποίες επιβλέπουν οι αρμόδιοι. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας λειτουργεί με βάση τις συμβουλές. Οι καταστάσεις αλλάζουν μέσα στον χρόνο».

«Για πάνω από μισή δεκαετία, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, αυτό δεν έχει συμβεί ξανά και δεν πρόκειται να ξαναγίνει. Αυτό έγινε τότε, τώρα είμαστε στο παρόν και αυτά δεν είναι τα ίδια πράγματα», πρόσθεσε ο σύμβουλος του πρίγκιπα.

Η απάντηση είναι αρκούντως βρετανική και διπλωματική, αλλά η αποκάλυψη του θέματος έχει προκαλέσει σάλο.

Τρεις φορές πήρε ρευστό ο πρίγκιπας Κάρολος, συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ, από τον σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασμί μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι, γνωστό με τα αρχικά  HBJ. Το παλάτι δεν έχει αρνηθεί ότι σε μία από τις περιπτώσεις ο πρίγκιπας πήρε δώρο ένα εκατομμύριο ευρώ, που ήταν σε τσάντες του καταστήματος Fortnum & Mason, από το οποίο προμηθεύεται τα λαχανικά της η βασιλική οικογένεια.

Οι κακές γλώσσες λένε πως ο σεΐχης πήγε να δει τον πρίγκιπα και για να μην πάει με άδεια χέρια, του πήγε φρούτα και λαχανικά από το πολυτελές κατάστημα, το οποίο του ανήκει. Ε, μέσα στις σακούλες, μπερδεύτηκαν και κάποια χρήματα που περίσσευαν στον σεΐχη κι έτσι έγινε η δουλειά…

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος - Media

Το Κλάρενς Χάους επιμένει ότι έγιναν νομότυπα και τα χρήματα τοποθετήθηκαν σε λογαριασμούς του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του πρίγκιπα της Ουαλίας.

Οι επικριτές του βασιλικού θεσμού στη Βρετανία έχουν ξεσηκωθεί και ζητούν εξηγήσεις, περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν ως «σοκαριστικά».

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, που εκλήθη να σχολιάσει το θέμα ευρισκόμενος στο Εδιμβούργο για κάποια εκδήλωση, απέφυγε να πει οτιδήποτε.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ: Αυξήθηκαν κατά 20% τα κρούσματα παγκοσμίως – «Η πανδημία αλλάζει, αλλά δεν τελείωσε»

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Βίντεο – σοκ από τις τελευταίες στιγμές της φαρμακοποιού

Η Κίνα φωτογράφισε για πρώτη φορά ολόκληρη την επιφάνεια του Άρη – Εντυπωσιακές εικόνες από το σκάφος «Tianwen-1»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07