search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:26
MENU CLOSE

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αμήχανος ο εισηγητής της ΝΔ από τα επιχειρήματα του προέδρου της Ένωσης Καταναλωτών (Videos)

30.06.2022 13:04
vasileiadis_new

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο το οποίο περιείχε την τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, Βασίλης Βασιλειάδης.

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος βρέθηκε στον ΑΝΤ1 «αντιμέτωπος» με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, Γιώργο Λεχουρίτη, ο οποίος κατάφερε να γίνει πιο πειστικός με τα επιχειρήματά του.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ένωσης Καταναλωτών αντίκρουσε τους ισχυρισμούς του Βασίλη Βασιλειάδη ότι με τη ρύθμιση θα απορροφηθεί το 85% των αυξήσεων στα νοικοκυριά.

Μάλιστα, υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς πόση θα είναι η μείωση στους λογαριασμούς, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ μικρότερη.

Δείτε από το 8.10′:

«Ποιους θα σώσετε; Απλά θα ενσωματώσετε τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέσα στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε ως κοινωνία να ασκήσουμε συλλογικές αγωγές εις βάρος της αισχροκέρδειας. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία κρύβετε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λεχουρίτης θέτοντας προς τον εισηγητή της ΝΔ ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

«Πλήρωνα 600 ευρώ σε έναν πάροχο. Τα 400 ήταν ρήτρα αναπροσαρμογής και τα 200 ρεύμα. Τώρα τι θα πληρώσω; Ούτε εσείς δεν ξέρετε τι να μου απαντήσετε. Γιατί φέρατε μια τροπολογία, η οποία είναι στον αέρα και θα σας διαψεύσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο Β. Βασιλειάδης, απλώς παρακολουθούσε χωρίς να προσπαθήσει να αντικρούσει τα επιχειρήματα του προέδρου του ΙΝΚΑ.

Τελικά απλώς είπε ότι η μείωση που θα δουν οι καταναλωτές θα είναι «κοντά στο 50-55% κάτω από τον λογαριασμό που είχαν πριν».

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Της επιδόθηκε στο κελί η κλήτευση – Ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα

Σαλαμίνα: «Πήγα για βάρδια και ζω από θαύμα» – Συγκλονίζει ο διασώστης του ΕΚΑΒ που ξυλοκοπήθηκε (photos)

Ένταση στον αέρα του ΣΚΑΪ με Γεροβασίλη – Καψή: «Μαθήματα να κάνετε σε άλλους!» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:25