ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:12
MENU CLOSE

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Αμήχανος ο εισηγητής της ΝΔ από τα επιχειρήματα του προέδρου της Ένωσης Καταναλωτών (Videos)

30.06.2022 13:04

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε ο εισηγητής της ΝΔ στο νομοσχέδιο το οποίο περιείχε την τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, Βασίλης Βασιλειάδης.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Ένωσης Καταναλωτών αντίκρουσε τους ισχυρισμούς του Βασίλη Βασιλειάδη ότι με τη ρύθμιση θα απορροφηθεί το 85% των αυξήσεων στα νοικοκυριά.

Μάλιστα, υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς πόση θα είναι η μείωση στους λογαριασμούς, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ μικρότερη.

Δείτε από το 8.10′:

«Ποιους θα σώσετε; Απλά θα ενσωματώσετε τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέσα στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε ως κοινωνία να ασκήσουμε συλλογικές αγωγές εις βάρος της αισχροκέρδειας. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία κρύβετε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λεχουρίτης θέτοντας προς τον εισηγητή της ΝΔ ένα συγκεκριμένο ερώτημα.

«Πλήρωνα 600 ευρώ σε έναν πάροχο. Τα 400 ήταν ρήτρα αναπροσαρμογής και τα 200 ρεύμα. Τώρα τι θα πληρώσω; Ούτε εσείς δεν ξέρετε τι να μου απαντήσετε. Γιατί φέρατε μια τροπολογία, η οποία είναι στον αέρα και θα σας διαψεύσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο Β. Βασιλειάδης, απλώς παρακολουθούσε χωρίς να προσπαθήσει να αντικρούσει τα επιχειρήματα του προέδρου του ΙΝΚΑ.

Τελικά απλώς είπε ότι η μείωση που θα δουν οι καταναλωτές θα είναι «κοντά στο 50-55% κάτω από τον λογαριασμό που είχαν πριν».

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Της επιδόθηκε στο κελί η κλήτευση – Ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα

Σαλαμίνα: «Πήγα για βάρδια και ζω από θαύμα» – Συγκλονίζει ο διασώστης του ΕΚΑΒ που ξυλοκοπήθηκε (photos)

Ένταση στον αέρα του ΣΚΑΪ με Γεροβασίλη – Καψή: «Μαθήματα να κάνετε σε άλλους!» (video)

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:10
Exit mobile version