search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 06:11
MENU CLOSE

Sonny Barger: Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής των Hells Angels – Η πολυτάραχη ζωή του (Photos/Video)

30.06.2022 20:32
Sonny Barger-3-new

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών το ιδρυτικό μέλος της θρυλικής και αμφιλεγόμενης λέσχης μοτοσικλετιστών Hells Angels, Sonny Barger.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος είχε γράψει το σημείωμα με την αναγγελία του θανάτου του στο Facebook και είχε ζητήσει να δημοσιευτεί μόλις θα έφευγε από τη ζωή: «Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα, θα γνωρίζετε ότι έχω φύγει», γράφει.

Ο μηχανόβιος από την Καλιφόρνια, ο οποίος είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών και προστασίας, πέθανε περιτριγυρισμένος από τη σύζυγό του Zorana και άλλους αγαπημένους του φίλους.

Ποιος ήταν ο Sonny Barger

Ο Barger μετακόμισε στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας όταν ήταν παιδί και αποβλήθηκε από το σχολείο επειδή χαστούκισε έναν δάσκαλο. Στη συνέχεια κατατάχθηκε στον αμερικανικό στρατό στα 16 του χρόνια, αφού πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησής του.

Αποβλήθηκε το 1956, όταν ανακαλύφθηκε η απάτη του, και τον τράβηξε ο κηλιδωμένος κόσμος των λεγόμενων “one-percenters” – ένας όρος που επινόησε η Αμερικανική Ένωση Μοτοσικλετιστών για να περιγράψει τη μικρή μειοψηφία μοτοσικλετιστών που θεωρούσαν ταραχοποιούς.

Ο Barger αναφέρει σε μια από τις αυτοβιογραφίες του ότι οι Hells Angels ήταν μια μικρή λέσχη στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία είχε ξεφουσκώσει, όταν αυτός και άλλοι μοτοσικλετιστές αποφάσισαν να πάρουν το όνομα, ιδρύοντας τους Oakland Hells Angels, το σημαντικότερο καταστατικό της λέσχης.

Ανταλλάσσοντας την πρώτη του μοτοσικλέτα, μια Indian, με μια Harley Davidson – ευρέως γνωστή ως «hogs» για τη μασκότ με το γουρούνι που είχε κάποτε η εταιρεία – έγινε γρήγορα αρχηγός  των Hells Angels Oakland και επέβλεψε τη δημιουργία ανεξάρτητων καταστατικών ή παραρτημάτων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια σε όλο τον κόσμο.

Ο Barger έγινε ο εθνικός πρόεδρος της λέσχης και ήταν το πιο διάσημο μέλος της λέσχης μοτοσικλετιστών Hells Angels, η οποία ιδρύθηκε στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια στις 17 Μαρτίου 1948.

Η φήμη του ως ο παππούς της παλαιότερης, μεγαλύτερης και πιο διαβόητης λέσχης μοτοσικλετιστών στον κόσμο, εξαπλώθηκε πολύ πέρα από την κοινότητα των μοτοσικλετιστών, προσελκύοντας στην πορεία τόσο λάτρεις, όσο και επικριτές.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Πέθανε 14χρονο κορίτσι που είχε γλιστρήσει στη μπανιέρα του σπιτιού του

Ηλίας Νικολακόπουλος: «Δεν πρόλαβε καλά – καλά να βουτήξει στη θάλασσα και έπαθε ανακοπή» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Εμβόλιο: Ποιοι πρέπει να κάνουν την 4η δόση – Τι ισχύει για τον γενικό πληθυσμό (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50