search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:18
MENU CLOSE

Ερντογάν: Φουντώνουν ξανά οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου

04.07.2022 14:35
erdogan_new

Έντονες φήμες για την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα social media, με αφορμή την ακύρωση ομιλίας που επρόκειτο να εκφωνήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Προύσα.

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε ότι η αιτία της ακύρωσης του ταξιδιού του Ερντογάν στην Προύσα είναι ένα κρυολόγημα. Ο βουλευτής Ρεφίκ Οζέν πρόσθεσε ότι «η υγεία του προέδρου μας είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο». Η τουρκική προεδρία δεν έχει αιτιολογήσει την αναβολή του ταξιδιού Ερντογάν στην Προύσα.

Ωστόσο οι φήμες αναφέρουν ότι ο Ερντογάν έχει υποστεί πάρεση στο αριστερό μέρος του προσώπου του.

Άλλες πηγές εκτιμούν ότι ίσως η ακύρωσης της επίσκεψης υπαγορεύθηκε από πολιτικές σκοπιμότητες, επειδή υπήρχε η αίσθηση ότι δεν θα ήταν επαρκής η παρουσία πολιτών στην συγκέντρωση και η τουρκική προεδρία ήθελε να αποφύγει τις αρνητικές εντυπώσεις.

Η φημολογία για την υγεία του Ερντογάν επαναφέρει στο προσκήνιο παλαιότερες πληροφορίες ότι έπασχε από καρκίνο, κάτι που ουδέποτε επιβεβαιώθηκε. Οι ισχυρισμοί αυτοί είχαν διατυπωθεί με αφορμή την εμφανή αδυναμία του προέδρου Ερντογάν σε μερικές δημόσιες εμφανίσεις του τους τελευταίους μήνες.

Θράσος Ερντογάν: Προσκάλεσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη στα κατεχόμενα

Πάντως τα τουρκικά ΜΜΕ δεν κάνουν καμία αναφορά στο θέμα της υγείας Ερντογάν και περιορίζονται στην πρόσκληση που φέρεται να απηύθυνε στον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, για να επισκεφθεί τα κατεχόμενα εδάφη.

Το CNNTurk μετέδωσε πως ο Ερντογάν είχε μία σύντομη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη, κατόπιν μεσολάβησης του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ακολούθησε άλλη μία σύντομη συζήτηση πριν από το επίσημο δείπνο.

Ερωτηθείς ο Κύπριος πρόεδρος για το θέμα της σύντομης συζήτησης με τον Τούρκο πρόεδρο, απάντησε ότι ζήτησε να γίνει συνάντηση μεταξύ τους. Και σύμφωνα με το CNN Türk, ο Εμανουέλ Μακρόν τους πρότεινε να συναντηθούν στο Παρίσι.

Ωστόσο ο Ερντογάν αρνήθηκε την προσφορά Μακρόν και απάντησε στον Νίκο Αναστασιάδη: «Έλα στη Βόρεια Κύπρο, ας συναντηθούμε εκεί», προσκαλώντας τον στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.

Λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέρριψε αμέσως την πρόταση Ερντογάν και σταμάτησε την συνομιλία τους, σύμφωνα με το CNN Türk.

Διαβάστε επίσης:

Δανία: Ποιος είναι ο 22χρονος που σκόρπισε τον θάνατο στην Κοπεγχάγη (videos)

Δανία: Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στο εμπορικό κέντρο (Videos)

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι ο στρατός αποσύρθηκε από το Λισιτσάνσκ αλλά υπόσχεται ότι «θα επιστρέψει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:16