search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:15
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» Γαλιατσάτου για κορωνοϊό: Μάσκα σε όλους, από φθινόπωρο θα έχουμε νέες μεταλλάξεις

09.07.2022 11:48
pfizer_covid_vaccine_new
credit: pixabay

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, τις μεταλλάξεις που αναμένονται από φθινόπωρο αλλά και την 4η δόση του εμβολίου μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο νοσοκομείο John Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.

Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής, η Pfizer και η Moderna δημοσίευσαν στην Αμερική, στο FDA, μία έρευνα αναφορικά με ένα καινούριο εμβόλιο, το οποίο χορηγήθηκε σε 1.200 περίπου άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. «Το εμβόλιο είχε μέσα την παραλλαγή Α και Ο και έδειξε να σταματά τη σοβαρή νόσηση αλλά να προκαλεί και ανοσία», επισήμανε.

Όπως είπε ο καθηγητής, αναμένεται να γίνει νέα έρευνα και τον Αύγουστο προκειμένου να αποδειχθεί εάν καλύπτει το νέο εμβόλιο και τις νέες παραλλαγές της Όμικρον.

Αναφορικά με την 4η δόση του εμβολίου, ο καθηγητής συνιστά στον καθένα να συμβουλευτεί τον γιατρό του, ωστόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της απελευθέρωσης των μέτρων ασφαλείας, παροτρύνει όποιος θέλει να πάει να τη κάνει.

Τέλος, για την πορεία της πανδημίας το φθινόπωρο ο κ. Γαλιατσάτος εκτίμησε πως θα υπάρξουν νέες μεταλλάξεις μέσα στην Όμικρον και σύστησε σε όλους τη χρήση της μάσκας.

Διαβάστε επίσης:

Έμφραγμα και εγκεφαλικό: Η συνήθεια που αυξάνει 50% τον κίνδυνο – Η λύση που σώζει

Έντερο: Τα καλά βακτήρια που το ωφελούν – Τα τρόφιμα που τα περιέχουν

Σάκχαρο: Πώς να το διατηρήσετε σε καλά επίπεδα ακόμα και μετά από ένα ανθυγιεινό γεύμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:12