search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 06:21
MENU CLOSE

Κακοκαιρία: Καταστροφές σε Σκύρο, Κρήτη, Θεσσαλία – Αγωνία στην Εύβοια (Video)

10.07.2022 09:19
Κτηματολόγιο: Εξάμηνο διορθώσεων χωρίς πρόστιμα - Media

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές προκάλεσαν οι έντονες καταιγίδες, τα μπουρίνια και οι χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν το Σάββατο στη χώρα.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν η Σκύρος, η Κρήτη και η Θεσσαλία, ενώ ώρες αγωνίας περνούν οι κάτοικοι στην Εύβοια, καθώς οι πυρόπληκτες περιοχές αναμένεται να βρεθούν στο «πέρασμα» των επικίνδυνων φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Στη Σκύρο ορμητικοί χείμαρροι χτύπησαν τις περιοχές Πεύκος και Αχερούνες. Δρόμοι και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, οδικές γέφυρες καταστράφηκαν, ενώ επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε για τουρίστες στην παραλία του Πεύκου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ΕΡΤ, ο δήμαρχος του νησιού Νικόλαος Μαυρίκος, δύο γέφυρες κατέρρευσαν, ενώ οι δρόμοι και τα σοκάκια μετατράπηκαν σε λίμνες.

Επιχείρηση στήθηκε για αγνοούμενους τουρίστες. Το ευτυχές είναι ότι οι αγνοούμενοι εντοπίστηκαν τρεις ώρες αργότερα, καλά στην υγεία τους.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν ολόκληρο το βράδυ.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το νησί μας απο χθες βράδυ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες κατόπιν ενημέρωσης απο την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις καθώς και το μπάνιο στις παραλίες στην διάρκεια των φαινομένων» αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Διαβάστε επίσης:

Σρι Λάνκα: Παραιτήθηκαν Πρόεδρος και πρωθυπουργός

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στα ανατολικά, ενώ ο στρατός προετοιμάζεται για «νέες ενέργειες»

Ιαπωνία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις εκλογές για την Άνω Βουλή – Φαβορί να κερδίσει το κυβερνών κόμμα του Κισίντα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42