search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:34
MENU CLOSE

Μωβ μέδουσες: Οι παραλίες που πρέπει να προσέχουμε (Photo)

10.07.2022 18:25
medousa_mov

Σε μόνιμο πονοκέφαλο εξελίσσεται η παρουσία των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες με δεδομένο πως το τσίμπημά τους είναι εξαιρετικά επώδυνο.

Στον ιστότοπο iNaturalist.org υπάρχει χάρτης που δείχνει σε ποιες περιοχές εντοπίζονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις από αυτές. Σύμφωνα με το τελευταίο JellyReport που βασίζεται στις καταγραφές που μπαίνουν στην πλατφόρμα του iNaturalist, το μεγαλύτερο μέρος της πληθυσμιακής έξαρσης είναι στον Αργοσαρωνικό, με επέκταση στον Αργολικό και Κυκλάδες, στο Ιόνιο, στη Νότια Πελοπόννησο, στα Βόρειο-δυτικά της Κρήτης και στο 1ο πόδι της Χαλκιδικής.

Με μικρότερες εμφανίσεις και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, με καθαρά να φαίνονται τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία και Σάμος), όπως και ο Κορινθιακός.

Όσοι πηγαίνουν στις παραλίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα για την περίπτωση τσιμπήματος.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Κεραυνός χτύπησε αεροσκάφος – Πτήση θρίλερ Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Σίκινος: Τραγικό δυστύχημα με θύμα 75χρονο – Έπαθε ηλεκτροπληξία στο ντους

Βόλος: Έπεσε από βράχια 9χρονο αγόρι – Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:29