search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:28
MENU CLOSE

Σκύρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί – Καθησυχαστικός παρά τις καταστροφές ο δήμαρχος (Videos)

10.07.2022 15:41
skyros

Σε κατάσταση έκτασης ανάγκης βρίσκεται και επίσημα ο δήμος Σκύρου όπως γνωστοποίησε μιλώντας σε τοπικά και πανελλαδικά Μέσα ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Μαυρίκος.

Η γέφυρα στις Αχερούνες υπέστη την πιο σοβαρή καταστροφή μετά την κακοκαιρία που χτύπησε τη Σκύρο το Σάββατο 9 Ιουλίου.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας βρίσκονται ήδη στο νησί προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες πρώτες εργασίες και να καταγράψουν τις βλάβες στις δημόσιες υποδομές.

Αιτία η σαββατιάτικη καταιγίδα που χτύπησε για αρκετές ώρες και με πολύ μεγάλη ένταση τη Σκύρο, με πολλούς δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και σημεία να έχουν πλημμυρίσει, ένεκα συσσώρευσης φερτών υλικών.

Πάντως, καθησυχαστικός παρά τις καταστροφές εμφανίστηκε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος λέγοντας ότι «πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί» παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο οι δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τους μεγάλους όγκους του νερού βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

«Στην παραλία του Πεύκου εγκλωβίστηκαν αρκετοί λουόμενοι που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε μια ταβέρνα της περιοχής. Τους απεγκλωβίσαμε δυόμισι ώρες μετά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σκύρου.

Καταστροφές και σε άλλες περιοχές λόγω κακοκαιρίας

Εκτός από τη Σκύρο, στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν η Κρήτη και η Θεσσαλία, ενώ ώρες αγωνίας περνούν οι κάτοικοι στην Εύβοια, καθώς οι πυρόπληκτες περιοχές αναμένεται να βρεθούν στο «πέρασμα» των επικίνδυνων φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Σκύρο ορμητικοί χείμαρροι χτύπησαν τις περιοχές Πεύκος και Αχερούνες. Δρόμοι και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, οδικές γέφυρες καταστράφηκαν, ενώ επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε για τουρίστες στην παραλία του Πεύκου.

Διαβάστε επίσης:

«Power Pass»: «Μύλος» με την ημέρα πληρωμής του επιδόματος ρεύματος

Ανείπωτος θρήνος στην Πάτρα: Είχε «χαθεί» και η αδελφή του 25χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Εκπτώσεις: Αρχίζουν αύριο – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, τι πρέπει να προσέξετε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42