search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:36
MENU CLOSE

Ρωσική υπηκοότητα σε όσους Ουκρανούς θέλουν, δίνει ο Πούτιν – Οργή Κιέβου, ζητεί και άλλα όπλα

11.07.2022 20:49
putin-34-new

Διάταγμα που διευκολύνει την διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Προηγουμένως η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων αποσχισθέντων εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες η Ρωσία «απελευθέρωσε», όπως υποστηρίζει, από τον έλεγχο του Κιέβου, καθώς επίσης και τις κατεχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS,

Η ρωσική απόφαση δεν άρεσε στο Κίεβο, με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών να καταδικάζει «σθεναρά» το διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κρίνοντάς το ως μια «νέα καταπάτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει σθεναρά το διάταγμα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ουκρανικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι «η εν λόγω απόφαση συνιστά περαιτέρω καταπάτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, ασύμβατη με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα το Κίεβο κάλεσε τους εταίρους του να επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και να αυξήσουν τις προμήθειες βαρέων όπλων στην Ουκρανία για να τιμωρήσουν τη Μόσχα για την απόφαση αυτή που έλαβε.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Ερντογάν – Πούτιν για ασφαλείς διαδρόμους στη Μαύρη Θάλασσα – Τι ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με τη Συρία

«Συγγνώμη» από την ολλανδική κυβέρνηση για τον ρόλο των κυανόκρανων στη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα (Video)

Κάμερα ασφαλείας δείχνει πώς υπάλληλος αεροδρομίου έκλεψε αεροσκάφος και έβαλε τέλος στη ζωή του (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:35