search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:56
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 8 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για ελληνοτουρκικά και ακρίβεια

14.07.2022 21:06
kalpi-ekloges-1-new

Κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% έναντι 28% για τον Τσίπρα ο οποίος αύξησε κατά δύο μονάδες το ποσοστό του. Η παράσταση νίκης είναι 57% υπέρ της ΝΔ έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το πότε πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές, η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα της Pulse απάντησε μέσα στο 2023.

Στο ερώτημα ποιος πολιτικός αρχηγός μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την ενεργειακή κρίση το 34% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης και 23% κανείς από τους δύο.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά το 56% δηλώνει ότι ανησυχεί από την πολιτική του Ερντογάν. Ο Μητσοτάκης είναι και σε αυτό το πεδίο καταλληλότερος για τη διαχείριση των ελληνοτουρκικών καθώς το 40% τον θεωρεί καταλληλότερο έναντι 24% του Τσίπρα και 8% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στο ερώτημα για το ποια κατηγορία εξόδων προβληματίζει περισσότερο τα νοικοκυριά, το 36% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα και 22% τα τρόφιμα.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη πανελλαδικά το διάστημα από 11 έως 13 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν 1.351 πολίτες κάθε ηλικίας.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη για ενέργεια: Η Ελλάδα σε ευνοϊκότερη θέση από άλλες χώρες της ΕΕ – Αυξάνεται η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα

Ηλιόπουλος για Power Pass: Αποκαλύπτεται η νέα απάτη Μητσοτάκη με τα δήθεν 600 ευρώ (Video)

Ανδρουλάκης: «Πυρά» σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ – «Συζήτησαν το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ σε κλίμα τοξικότητας και ιδεοληψίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:54