search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 05:10
MENU CLOSE

Μαρκ Φλάισμαν: Με υποβοηθούμενη αυτοκτονία πέθανε ο ιδιοκτήτης του θρυλικού κλαμπ «Studio 54» (Video)

14.07.2022 14:14
mark-fleischman-new

Με υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε ηλικία 82 ετών στην Ελβετία πέθανε ο Μαρκ Φλάισμαν, ιδιοκτήτης του θρυλικού κλαμπ Studio 54

Ο επιχειρηματίας είχε αγοράσει το εμβληματικό κλαμπ της Νέας Υόρκης το 1981, ενώ τρία χρόνια αργότερα, το 1984 το πούλησε σε νέους ιδιοκτήτες για να ανοίξει στη συνέχεια το επίσης διάσημο κλαμπ Tatou, αλλά και το Gaugin στο ξενοδοχείο Plaza.

Σύμφωνα με τη New York Post, η υγεία του Φλάισμαν είχε ξεκινήσει να επιδεινώνεται το 2016. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα τον περασμένο μήνα, ο επιχειρηματίας είχε αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, αποκαλύπτοντας ότι δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε να μιλήσει σωστά,καθώς έπασχε από μία σπάνια πάθηση που οι γιατροί δεν μπορούσαν να διαγνώσουν.

«Δεν μπορώ να περπατήσω, η ομιλία μου είναι σκ@τα και δεν μπορώ να αυτοεξυπηρετηθώ. Η γυναίκα μου με βοηθάει να ξαπλώσω στο κρεβάτι και δεν μπορώ ούτε να ντυθώ, ούτε αν φορέσω τα παπούτσια μου μόνος μου» είχε πει ο Φλάισμαν.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να καταφύγει στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία, ο ίδιος είχε αναφέρει πως για εκείνον ήταν η πιο ήπια και εύκολη διέξοδος ώστε να ξεφύγει από την κατάσταση που βίωνε.

«Όσο περισσότερο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο θέλω να το κάνω. Θα πετάξω κατευθείαν στη Ζυρίχη από το Λος Άντζελες. Δεν θα υπάρξει τελευταίο πάρτι», είχε πει στη συνέντευξή του 

«Ο Φλάισμαν έκανε τελικά αυτό που είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή έβαλε τέλος στη ζωή του με ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία» είπε ο πρώην συνεργάτης του, Ντάνιελ Φιτζέραλντ, μιλώντας στο BBC.

Διαβάστε επίσης:

Σρι Λάνκα: Οι διαδηλωτές τερματίζουν την κατάληψη των δημόσιων κτιρίων – Στη Σιγκαπούρη ο Ρατζαπάξα

Τζο Μπάιντεν: «Χαμένος» ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά την άφιξή του στο Ισραήλ – Έχανε τα λόγια του, δεν ήξερε πού να πάει (videos)

Απίστευτο: Στο «φως» άγνωστος πίνακας του Βαν Γκογκ – Το μυστικό που έκρυβε (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32