search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:42
MENU CLOSE

Fuel Pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι θα δουν διπλή επιδότηση (Video)

15.07.2022 09:46
venzini

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το νέο επίδομα βενζίνης, το Fuel Pass 2.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις για το νέο επίδομα βενζίνης αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου.

Τα ποσά για τους δικαιούχους θα φτάνουν έως τα 100 ευρώ ενώ η καταβολή του αναμένεται μέσα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Η αίτηση γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα του vouchers.gov.gr και μέσα σε τρεις ημέρες θα φανούν και τα χρήματα. Όσοι επιλέξουν την άυλη κάρτα το πόσο θα είναι 100 ευρώ για τους κατοίκους των νησιών, ενώ στην υπόλοιποι Ελλάδα θα είναι 80 ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για όσους χρησιμοποιούν ντίζελ κίνησης η επιδότηση είναι διπλή καθώς εισπράττουν και το επίδομα καυσίμων και κερδίζουν την επιδότηση «στην αντλία» που μειώνει την τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 12 λεπτά το λίτρο που μαζί με το ΦΠΑ φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Αναλυτικά τα ποσά

Τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή της κύριας κατοικίας και το είδος του οχήματος ως εξής:

  • Στα 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακή κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα, με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 40 που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 45 ευρώ που ίσχυε με κάρτα.
  • Στα 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου με κύρια κατοικία σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 50 ευρώ που ίσχυε στην προηγούμενη επιδότηση χωρίς κάρτα και 55 ευρώ με κάρτα.
  • Στα 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας και κύρια κατοικία σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 30 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 35 ευρώ με κάρτα
  • Στα 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσικλέτας με κύρια κατοικία στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό, έναντι 35 ευρώ πριν χωρίς κάρτα και 40 ευρώ με κάρτα.

Διαβάστε επίσης:

Power Pass: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές – Πώς θα δείτε το ποσό που θα λάβετε (Video)

ΔΕΗ: Μεταβολή και… μαρς προς τον λιγνίτη – Προχωρά σε διάνοιξη νέων σημείων για εξόρυξη

Eurostat: Μειώνονται οι πτήσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης με εξαίρεση την Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:40