search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:31
MENU CLOSE

Power Pass: Ώρα πληρωμών σε 1,9 εκατ. φυσικά πρόσωπα

15.07.2022 19:31
powerpass

Πρεμιέρα την Παρασκευή για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022.

Η πλειοψηφία των δικαιούχων πληρώνεται την Παρασκευή, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ενώ θα ακολουθήσει νέος γύρος πληρωμών τις επόμενες ημέρες. Η καταβολή των συνολικά περίπου 280 εκατ. ευρώ για το «power pass» θα γίνει σε δόσεις.

Αναλυτικά ενημερωτικά εκκαθάρισης για τους δικαιούχους έχουν αναρτηθεί στη πλατφόρμα του Power Pass. Παράλληλα, αποστέλλεται και ενημερωτικό e-mail για την ανάρτησή τους.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτήθηκαν ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία πληρώνονται την Παρασκευή.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Όπως έγινε γνωστό απορρίφθηκαν 422.181 αιτήσεις, κυρίως λόγω χαμηλής επιβάρυνσης από τη ρήτρα (λιγότερο από 30 ευρώ συνολικά μέσα σε μισό χρόνο) ή υψηλού εισοδήματος, καθώς επίσης και αν έκανε άλλο μέλος του νοικοκυριού ίδια αίτηση ή δεν αφορούσε σε δηλωμένη ως κύρια κατοικία

Τα αναδρομικά για τους λογαριασμούς του Ιουνίου θα δοθούν Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Εξετάζεται η αύξηση του ποσού

Πανάκριβη η φοιτητική στέγη: Έως 35% οι αυξήσεις φέτος στα ήδη «απλησίαστα» ενοίκια

Η ακρίβεια «τρώει» τις χρυσές λίρες: Πόσες «σκότωσαν» οι Έλληνες μέσα σε 6 μήνες (Πίνακας)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42