ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:43
MENU CLOSE

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός παραμένει ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για την παγκόσμια υγεία

16.07.2022 18:49

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (World Health Organization – WHO) ανακοίνωσε ότι η Covid-19 παραμένει ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο σχεδόν 2,5 έτη μετά την εμφάνισή της.

Η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης (WHO Emergency Committee), που αποτελείται από ανεξάρτητους ειδικούς εμπειρογνώμονες, ανέφερε συγκεκριμένα ότι:

1) τα αυξανόμενα κρούσματα

2) η συνεχιζόμενη εξέλιξη του ιού με νέες μεταλλάξεις

3) η πίεση που ασκεί στις υπηρεσίες υγείας ειδικά σε ορισμένες χώρες, σημαίνουν συνολικά ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι έκτακτη για την υγεία παγκοσμίως

Τα κρούσματα που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ αυξήθηκαν κατά 30% το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι η βελτιωμένη ανοσία του πληθυσμού, κυρίως λόγω των εμβολιασμών, έχει οδηγήσει σε «αποσύνδεση» του αριθμού των κρουσμάτων από τον αριθμό νοσηλειών και θανάτων.

Η «Covid-19 δεν έχει τελειώσει ακόμη δυστυχώς πουθενά», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τη Γενεύη μετά την ανακοίνωση. Έκλεισε τονίζοντας ότι «καθώς ο ιός συνεχίζει να μας επιτίθεται, πρέπει κι εμείς να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε αποτελεσματικά».

Διαβάστε επίσης:

Κριμιζής: Στην Αθήνα η παγκόσμια πρώτη των επιστημονικών συμπερασμάτων του τηλεσκοπίου James Webb

Ιταλία: 11 δήμαρχοι μεγάλων πόλεων ζητούν από τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία

Μπάιντεν: Συναντήσεις με Άραβες ηγέτες για τη συμμετοχή του Ισραήλ σε μία συμμαχία, κατά του Ιράν

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07
Exit mobile version