search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:48
MENU CLOSE

Φωτιά στην Αχαΐα: Οριοθετείται στην Καλλιθέα – Συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις (Photo)

17.07.2022 22:58
Elikoptero_new

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να παραμένει, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή, Καλλιθέα, της Πάτρας.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, η φωτιά έχει μεγάλη έκταση, αλλά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Στο μεταξύ, καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν αρκετές αναζωπυρώσεις μέσα στην καμένη έκταση, οι οποίες όμως αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Πάντως, στην περιοχή επιχειρούν και θα συνεχίζουν να επιχειρούν όλη την νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από περίπου 120 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 35 οχήματα, προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Τέλος, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, μεγάλο μέρος της Αχαΐας θα βρίσκεται αύριο Δευτέρα στην κατηγορία του υψηλού κινδύνου.

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησαν οι Αρχές για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, Σάββατο στην Καλλιθέα Αχαΐας, και είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν πολλοί οικισμοί.

Μετά από την έρευνα που διενέργησε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από καμαράκι στάνης της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης της στάνης συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αχαΐας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στη θέση “Παλιάμπελα”, της Τ.Κ. Καλλιθέας του δήμου Πατρέων Αχαΐας. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».

Διαβάστε επίσης:

Καβάλα – Antonov-12: Τι είναι η «λευκή ουσία» που εντοπίστηκε στα συντρίμμια του (Photo)

Κηφισός: Ομαλοποιήθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων

Δεληβοριάς: Βαφτίζεται «όχλος» όποιος σοκάρεται από την απελευθέρωση Λιγνάδη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:48