search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:21
MENU CLOSE

Καιρός: Έρχεται ο «κλασικός ελληνικός καύσωνας» από την Παρασκευή – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος (Video)

18.07.2022 20:07
kausonas_new

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στον καύσωνα που έρχεται στην Ελλάδα, με ημερομηνίες, θερμοκρασίες και προειδοποιήσεις για τις φωτιές.

Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι ο καύσωνας αναμένεται στην Ελλάδα από την Παρασκευή 22 Ιουλίου, ωστόσο τις επόμενες ημέρες μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν σχετικά με την έντασή του.

Δηλαδή, η ζέστη θα είναι δεδομένη, ωστόσο μπορεί ο καύσωνας να είναι περισσότερο… καυτός ή πιο ήπιος σε σχέση με τα σημερινά προγνωστικά μοντέλα.

Ο γνωστός μετεωρόλογος απαντά και στο ερώτημα αν θα είναι ένας θανατηφόρος καύσωνας όπως αυτός της Ισπανίας. «Η απάντηση είναι όχι! Θα είναι ένας κλασσικός ελληνικός καύσωνας, η διάρκεια του οποίου ακόμη δεν μπορεί να προσεγγιστεί με ακρίβεια και που θα επηρεάσει την Ιταλία, κομμάτι της Ελβετίας και της Αυστρίας, όλα τα Βαλκάνια (και την Ελλάδα επομένως), τα ανατολικά και Νότια της Τουρκίας και την Κύπρο».

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν θα σημειωθούν ακραίες θερμοκρασίες στην Αττική. «Μπορεί να έρχεται καύσωνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν στην Αττική θερμοκρασίες ακραίες. Για παράδειγμα, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα δούμε πιθανότατα στην Αθήνα θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 40-41°C».

Στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στις προγνώσεις για τις θερμοκρασίες, σημειώνει τα εξής: «Ασφαλώς, μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες ή ως προς τη διάρκεια αυτού του καύσωνα. Όλα αυτά όμως θα ξεκαθαρίσουν στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας. Η γενική εικόνα όμως είναι αυτή».

Διαβάστε επίσης:

Άλκης Καμπανός: Στο εδώλιο και οι 12 με την κατηγορία για ανθρωποκτονία με δόλο η εισαγγελική πρόταση

Ικαρία: Ασθενής μεταφέρθηκε με κουβέρτα και σε καρότσα αγροτικού γιατί δεν υπήρχε ασθενόφορο (Video)

Πάτρα: «Μου έδωσαν ναρκωτικά και με βίασαν» – Δύο συλλήψεις μετά την καταγγελία 39χρονης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:21