search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 04:13
MENU CLOSE

Η απάντηση ελληνικής ταβέρνας στην Τουρκία για το… κοκορέτσι – «Είναι άσχετοι, δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό» (videos)

18.07.2022 11:52
kokoretsi_new

Μετά τα νησιά του Αιγαίου και τη γενικότερη ένταση στη Μεσόγειο, η Τουρκία διεκδικεί από την Ελλάδα και το… κοκορέτσι.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Show TV, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς έθεσε το θέμα ως εξής:

«Mετά τον μπακλαβἀ, το τζατζίκι και το ιμάμ μπαϊλντί, η Ελλάδα τώρα διεκδικεί και το κοκορέτσι! Το παραδοσιακό τουρκικό φαγητό  η Ελλάδα το διαφημίζει ως δικό της. Το θέμα αυτό το συζητήσαμε με τους σεφ και μας είπαν πως δεν θα αφήσουμε το κοκορέτσι στα χέρια των Ελλήνων!».

Υπήρξε και ρεπορτάζ με Τούρκους πολίτες να λένε μπροστά στην κάμερα: «Toυς προκαλώ, είναι δικό μας. Ας έρθουν να δουν, εγώ φτιάχνω το καλύτερο. Δεν μας πήραν στην ΕΕ, τώρα θα μας πάρουν και το κοκορέτσι;».

Άλλος πολίτης ανέφερε: «Ας έρθει ένας Έλληνας να φάμε μαζί κοκορέτσι. Όποιος φάει περισσότερο, τότε το κοκορέτσι θα είναι δικό του», ενώ τρίτος είπε: «To δικό μας το κοκορέτσι είναι άλλο, είναι υπέροχο. Πάνε και διεκδικούν το κοκορέτσι μας. Το κοκορέτσι είναι κάτι που έχει μείνει από τους προγόνους μας».

Η απάντηση της ελληνικής ταβέρνας

Την απάντηση στην Τουρκία για το… κοκορέτσι έδωσε μία ελληνική ταβέρνα.

«Ψήνουμε χρόνια κοκορέτσι. Έχω δοκιμάσει τούρκικο κοκορέτσι, δεν έχει καμία σχέση με το ελληνικό. Είναι άσχετοι, λένε βλακείες. Έχω πάει στην Πόλη και έχω φάει», είπε ο ψήστης της ταβέρνας, κ. Βασίλης.

«Βάζουν έντερο που είναι φτηνό, δεν βάζουν συκωταριά που είναι ακριβή. Χρειάζεται τέχνη και καλό υλικό. Τόσες βλακείες λένε, δεν θα πουν και για το κοκορέτσι; Το κοκορέτσι είναι αμιγώς ελληνικό», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Γέννησε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο – Το… βιαστικό μωρό και ο τοκετός στο αυτοκίνητο

Πτώση Antonov: Τα τελευταία λόγια του πιλότου λίγο πριν τη συντριβή – Η πορεία του μοιραίου αεροσκάφους (Videos)

Real Group: Καρέ καρέ ο εμπρησμός στις εγκαταστάσεις – Βίντεο ντοκουμέντο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16