search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:43
MENU CLOSE

Σειρά ντοκιμαντέρ για τον Μπόρις Τζόνσον από το Channel 4

18.07.2022 15:28
boris_johnson_new

Με τους Βρετανούς να παρακολουθούν το ράλι των πέντε υποψηφίων στην διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 αποκάλυψε τα σχέδια του για τον απερχόμενο πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχεδιάζει μίνι σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο εργασίας «Boris», η οποία θα επιχειρήσει να διαμορφώσει το «αληθινό πορτραίτο» του Βρετανού πολιτικού (αλλά και ανθρώπου) αξιοποιώντας υλικό αρχείου συνδυαστικά με συνεντεύξεις από φίλους και «αντιπάλους», με αφετηρία του αφηγήματος τα παιδικά- νεανικά χρόνια του.

Η τεσσάρων- ωριαίας διάρκειας- επεισοδίων σειρά θα διερευνήσει πως οι σπόροι πολιτικής αντιπαλότητας ξεφύτρωσαν στους διαδρόμους του Ίτον, όπου ο Τζόνσον νίκησε τον πρώην πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, στην διεκδίκηση για το ηγετικό ρόλου στο περίφημο σχολείο, την εκστρατεία του για να γίνει πρόεδρος των φοιτητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης , μέχρι την κάθοδο του στον στίβο της πολιτικής και την ανέλιξη του στην εξουσία, από δήμαρχος του Λονδίνου έως την Ντάουντινγκ στρίτ και την πρωθυπουργία.

«Όποιος και αν είναι ο επίλογος της πολιτικής καριέρας του Μπόρις Τζόνσον, έχει κάνει τα περισσότερα για να αλλάξει την Αγγλία και τη φύση της πολιτικής μας από οποιαδήποτε άλλη πολιτική προσωπικότητα της πρόσφατης περιόδου», σημείωσε ο υπεύθυνος περιεχομένου του Channel 4, Ίαν Κάτζ χαρακτηρίζοντας την παραγωγή «σειρά ορόσημο».

Για το Channel 4 η σειρά ντοκιμαντέρ είναι σημαντική διότι, «θα προσπαθήσει να απαντήσει στο ερώτημα τί διαμόρφωσε το χαρακτήρα του παιδιού που ήθελε να γίνει «βασιλιάς του κόσμου» και πως μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να υπερνικήσει την πολιτική βαρύτητα των νόμων», εξήγησε το στέλεχος του δικτύου.

Στο μεταξύ το δίκτυο Sky προγραμματίζει από τον Σεπτέμβριο την προβολή της δραματικής σειράς «This England» του Μάικλ Γουίντερμποτομ με πρωταγωνιστή τον Κένεθ Μπράνα, ο οποίος θα υποδυθεί τον Μπόρις Τζόνσον.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, έπειτα από διαβουλεύσεις στο Channel 4 την περασμένη εβδομάδα και στο ITV την Κυριακή (17/7) η επόμενη αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων του Συντηρητικού κόμματος για την πρωθυπουργία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη (19/7) στο Sky News ματαιώθηκε έπειτα από την άρνηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και της υπουργού Εξωτερικών Λις Τρας να λάβουν μέρος στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ.

Διαβάστε επίσης:

Δυτική Ευρώπη: Πυρκαγιές και ακραίες θερμοκρασίες προκαλούν ασφυξία στους πληθυσμούς της (Video)

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της Κρατικής Ασφάλειας και τη Γενική Εισαγγελέα

ΗΠΑ: Ξύπνησε μετά από 2 χρόνια σε κώμα και αναγνώρισε ως δράστη τον αδελφό της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 00:42