search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:45
MENU CLOSE

Φωτιά στην Πεντέλη: Εκκένωση σε Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι – Στα πρώτα σπίτια οι φλόγες (Photos/Videos)

19.07.2022 17:52
fotia-penteli-12-new (2)

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 5 και 20 σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση ανάμεσα στο Νταού Πεντέλης και στο Ντράφι, ενώ στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι. Εντολή εκκένωσης για Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη και Δαμάσι. Σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Αυτή την στιγμή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα, το ένα που κινείται προς Ντράφι και άλλο ένα που κινείται νότια και δυτικά προς την περιοχή Καλλιθέα και Καλύβια Πεντέλης.

Στο μέτωπο που κινείται προς Ντράφι η φωτιά έχει πλησιάσει στα σπίτια, με τις επίγειες δυνάμεις και τα εναέρια μέσα να έχουν παραταχθεί στις οδούς Αχαιών και Δωριέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 19:00, οι πύρινες φλόγες μπήκαν μέσα στο Ντράφι και κατευθύνεται προς την Ανθούσα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς που μίλησε ΣΚΑΪ, η φωτιά έχει πλέον μπει στο Ντράφι και καίγονται σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στις 8 το βράδυ σε όσους βρίσκονται στην Ανθούσα να εκκενώσουν τώρα προς Γέρακα λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε προς Ανθούσα εκκενώστε τώρα προς Γέρακα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies»

Ένα τέταρτο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για Διώνη και Δασαμάρι προς Παλλήνη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Διώνη και Δασαμάρι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Προηγήθηκε η εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς την Παλλήνη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies». Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν τους κατοίκους στην εκκένωση.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως και τη θέση Άγιος Πέτρος, αλλά και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Επίσης:

-Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι

-Στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη

Επιπρόσθετα με νέα ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ενημερώνει ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία και:

-Στη Λεωφόρο Ανθούσας από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος προς Πεντέλης

-Στην οδό Καλλισίων και Γράμμου προς Ντράφι

Νωρίτερα, οι κάτοικοι της περιοχής δέχθηκαν κλήση από το 112 με το μήνυμα “να είστε σε ετοιμότητα” για την περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσουν οι αρχές σε περαιτέρω ενέργειες στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού, Διώνη και Καλλιτεχνιούπολη.

Ε

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 ρουμάνων πυροσβεστών, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 60 οχήματα, 15 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στη μάχη και δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχουν διατεθεί, από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ, 150 αστυνομικοί και 58 οχήματα.

Σημειώνεται ότι τα εναέρια μέσα θα κάνουν ρίψεις από αέρος μέχρι και τις 21.10 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι Air Tractors δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν και αποχώρησαν, ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Τα ελικόπτερα συνεχίζουν να επιχειρούν και ενισχύονται και με άλλα από την περιφέρεια. Σημειώνεται πως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το ΕΚΑΒ και σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν φθάσει στα σημεία της φωτιάς. Επίσης, από το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα τόσο το Θριάσιο, όσο και το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς για τυχόν εγκαυματίες.

Όπως δήλωσε, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΣ στην ΕΡΤ επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, η φωτιά κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου και τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά, ωστόσο θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την ελέγξουν.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση Antonov: Τι έδειξε η νεκροψία των οκτώ Ουκρανών που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος

Κρήτη: Πρόεδρος κοινότητας δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια ελέγχου για ομπρελοκαθίσματα σε παραλία

Άρειος Πάγος: Συνεδρίασε για το δεξαμενόπλοιο Lana που κατασχέθηκε στην Κάρυστο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:45