search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:03
MENU CLOSE

Πλεύρης για θάνατο 49χρονου στην Πάτρα: Η διάγνωση έγινε από τη νοσηλεύτρια και όχι από γιατρό (Videos)

19.07.2022 09:48
plevris_new

Ευθύνες στην διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Πάτρας για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» επέρριψε ξανά το πρωί της Τρίτης (19/7) ο Θάνος Πλεύρης.

«Η άποψη ότι όταν ένα νοσοκομείο δεν εφημερεύει είναι “κλειστό” δεν ισχύει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία στη χώρα», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, αν ένας άνθρωπος βρεθεί σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση πρέπει να γίνει από γιατρό. «Άπαξ και ένα περιστατικό πάει σε κάποιο νοσοκομείο, είναι περιστατικό του νοσοκομείου και οφείλουν να το διαχειριστούν» υπογράμμισε.

«Η διάγνωση θα πρέπει να γίνει από γιατρό, αν πάνε κάποιον σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει. Σε προηγούμενο περιστατικό δύο ώρες πριν η ίδια νοσηλεύτρια, κάλεσε γιατρό, τον είδε και τον έστειλαν τον ασθενή νοσοκομείο που εφημέρευε. Και λειτούργησε με απόλυτα υποδειγματικό τρόπο, σ’ αυτό το περιστατικό (σ.σ.: θάνατος 49χρονου), δυστυχώς δεν έγινε διάγνωση από γιατρό. Ο άνθρωπος αυτός πήγε κι έγινε μια εκτίμηση μη ορθή από τη νοσηλεύτρια ότι δεν έχριζε άμεσης νοσηλείας και του είπε να πάει σε εφημερεύον…»

Σχετικά με το να τεθούν κάποιοι εργαζόμενοι σε αργία, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει το πειθαρχικό όργανο που κάνει τον έλεγχο ενώ πρόσθεσε ότι βάσει της προκαταρκτικής έρευνας διατάχθηκε ΕΔΕ.

«Μεγαλύτερη πίεση στο ΕΣΥ από το φθινόπωρο»

«Το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» και γι’ αυτό «έχουμε έτοιμα ολόκληρα μοντέλα για το πώς θα λειτουργήσουμε» για την αντιμετώπισή της είπε στη συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε, από το Σεπτέμβριο θα υπάρχουν πολλές δομές, και ιδιωτικές, για να αντιμετωπιστεί η όποια πίεση. Σημείωσε, επίσης, ότι δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο.

Σε ό, τι αφορά στις νοσηλείες μέσα στο καλοκαίρι, είπε ότι υπάρχει μια ισορροπία σε εισιτήρια-εξιτήρια και στα κρούσματα παρατηρείται σταθεροποίηση με καθοδική τάση. Μάλιστα, το 30-35% των περιπτώσεων πάει για άλλο λόγο στο νοσοκομείο και διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό. 

Επομένως, δεν νοσηλεύονται λόγω κορωνοϊού, αλλά λόγω άλλης πάθησης και αναγκαστικά μεταφέρονται σε κλίνες covid μετά τη διάγνωση.

Ο υπουργός τόνισε ότι η νόσηση πλέον είναι πολύ πιο ήπια και οι νοσηλείες είναι σταθερές.

«Η πίεση ήταν στην Αθήνα κατά βάση» προσέθεσε και ανέφερε ότι το πρόβλημα θα είναι αν πιεστούν οι δομές στη νησιωτική χώρα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πίεση και ο Αύγουστος προβλέπεται καλύτερος.

Υπογράμμισε, δε, ότι υπάρχει μια μείωση 5-10% στα κρούσματα.

Τέλος, σχετικά με την εβδομαδιαία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ είπε ότι είναι προτιμότερη καθώς η πανδημία έχει πλέον άλλα χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στην Κόρινθο: Τα παιδιά πήραν κρυφά τα κλειδιά για να πάνε βόλτα – «Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε» (video)

Μεσσηνία: Νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά στο σπίτι της

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Έως 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 11:03