search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 05:35
MENU CLOSE

Δήμαρχος Ραφήνας: Τουλάχιστον 10 καμμένα σπίτια στο Ντράφι (Videos)

20.07.2022 09:10
fotia_new

Μάχη ώστε το πύρινο μέτωπο να μην περάσει στον οικισμό της Διώνης δίνουν με το πρώτο φως της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνού.

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά παρά τη φορά του ανέμου, πηγαίνει αντίθετα, και επιχειρεί να μπει στον οικισμό της Διώνης», τόνισε ο Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην Πεντέλη.

«Έχω παρατάξει τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, μου στέλνουν τρία ακόμα πυροσβεστικά να δημιουργήσουμε μια ζώνη, γιατί αν η φωτιά μπει μέσα στον οικισμό της Διώνης που είναι πευκόφυτος, πραγματικά η καταστροφή θα είναι πιο μεγάλη» προειδοποίησε ο Βαγγέλης Μπουρνούς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.   

«Ο οικισμός έχει δοθεί εντολή από νωρίς να εκκενωθεί, δεν έχει εκκενωθεί, άνθρωποι μένουν πίσω είτε γιατί δεν το πιστεύουν, είτε γιατί θέλουν να προστατέψουν την περιουσία τους» επισήμανε.

«Ο οικισμός έχει 2.500 μόνιμους κατοίκους, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είναι ακόμα στα σπίτια τους. Η φωτιά δεν πρέπει να περάσει την Επτανήσου», τόνισε. 

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου μιλώντας λίγο αργότερα στην ΕΡΤ έκανε την εκτίμηση ότι στην περιοχή του Ντράφι πρέπει να έχουν καεί τουλάχιστον 10 σπίτια.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Ανθούσα – Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται (Video)

Φωτιά στην Πεντέλη: Άνοιξε η Αττική Οδός προς αεροδρόμιο – Ποιες έξοδοι παραμένουν κλειστές

Αρκαδία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη – Ξεκίνησαν ξανά τις ρίψεις τα εναέρια μέσα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31