search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 06:11
MENU CLOSE

Όταν η ταινία… γίνεται πραγματικότητα: Ένα κόλεϊ έσωσε τη ζωή του φίλου του, όπως στη σειρά Λάσι (Video)

20.07.2022 19:20
kolei_new
Πηγή: Pixabay

Ένα ηρωικό κόλεϊ έσωσε τη ζωή του φίλου του, ο οποίος είχε πέσει σε γκρεμό 30 μέτρων στην Καλιφόρνια, σε μια ιστορία που θυμίζει το σενάριο της ιστορικής τηλεοπτικής σειράς «Λάσι».

Η ιστορία που είχε happy end εκτυλίχθηκε στον εθνικό δρυμό Ταχόε στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με το δίκτυο KCRA.

Το κόλεϊ, που ακούει στο όνομα Σαούλ, συνόδευε τον 53χρονο φίλο του σε αναρρίχηση σε μία απομακρυσμένη περιοχή του εθνικού δρυμού. Ο 53χρονος παραπάτησε, έπεσε στον γκρεμό και υπέστη σοβαρά κατάγματα στα πλευρά και στην σπονδυλική στήλη, με συνέπεια να κινδυνεύει η ζωή του.

Κατάφερε πάντως να συρθεί μέχρι σε ένα σημείο όπου μπορούσε να έχει σήμα και τηλεφώνησε ζητώντας βοήθεια. Αμέσως μια ομάδα 25 διασωστών άρχισε να κάνει έρευνες για να τον εντοπίσει.
Όταν πλησίασαν στο σημείο όπου είχε πέσει ο 53χρονος
«κάποιοι νόμισαν ότι άκουσαν μια φωνή, αλλά δεν μπορούσαν να εντοπίσουν από πού ακριβώς προερχόταν», περιέγραψε ο λοχίας Ντένις Χάακ.

Τότε εμφανίστηκε μέσα από το δάσος, να τρέχει προς την ομάδα των διασωστών ο πιστός Σαούλ. Είχε αντιληφθεί ότι στην περιοχή γίνονταν έρευνες, πλησίασε τους διασώστες και άρχισε να γαυγίζει, να κάνει κύκλους και να χοροπηδά μπροστά τους. Στη συνέχεια άρχισε να τρέχει προς το σημείο όπου είχε παγιδευτεί ο 53χρονος.

Οι διασώστες ακολούθησαν τον Σαούλ κι έτσι εντόπισαν τον 53χρονο, που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από το σημείο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπως έγινε γνωστό από την Μονάδα Έρευνας και Διάσωσης στο γραφείο του σερίφη στην κομητεία της Νεβάδα.

«Τα εύσημα ανήκουν στο κόλεϊ που έσπευσε προς τους διασώστες, όπως γινόταν στη Λάσι», ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη.

Η ανταμοιβή του Σαούλ ήταν ένα πλούσιο γεύμα και η φιλοξενία σε ένα καταφύγιο ζώων μέχρι να αναρρώσει πλήρως ο 53χρονος φίλος του.

Διαβάστε επίσης:

Η τελευταία «παράσταση» του Μπόρις Τζόνσον με… «Hasta la vista, baby», εν μέσω αποθέωσης (Video)

Ερντογάν: Ο όρος της αμερικανικής Βουλής για τα F-16 και την Ελλάδα, δεν είναι δεσμευτικός

Οδοιπορικό στο «βομβαρδισμένο» ανατολικό Λονδίνο – Σοκάρουν οι εικόνες της καταστροφής (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46