search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 03:08
MENU CLOSE

Κόντρα για τα υπερκέρδη – Οικονόμου: Να πει ο Τσίπρας τη μεθοδολογία υπολογισμού – Ηλιόπουλος: Είναι τα επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ

22.07.2022 17:14
energeia_new

«Ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορά επιδεικνύει την απύθμενη αμάθειά του. Αντί για τα Tsipronomics ας μας απαντήσει ποια μεθοδολογία εφάρμοσε στον υπολογισμό των προς φορολόγηση υπερεσόδων των παρόχων ενέργειας, ώστε να καταλήξει σε αυτά τα ποσά» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας.

«Επίσης, αν μπορεί, ας μας πει ποια είναι, κατ’ αυτόν, τα υπερέσοδα κάθε εταιρείας και ποιο φόρο ο ίδιος προτείνει και σε ποιες εταιρείες. Αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Τέλος, μήπως ζητά να φορολογηθούν και οι εκπτώσεις που δόθηκαν από τη ΔΕΗ σε αγρότες, μικροεπιχειρηματίες και ευάλωτα στρώματα; Η Κυβέρνηση φορολογεί τα πραγματικά υπερέσοδα, με συντελεστή 90%, και δίνει τα χρήματα αυτά για την ενίσχυση των καταναλωτών», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα κάνει αλχημείες για να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο το ποσό από τα υπερκέρδη που θα φορολογήσει για να μην στεναχωρήσει  τα συμφέροντα από τα οποία εξαρτάται. Ακόμα  δεν έχει πει πόσα τα υπολογίζει και πότε θα τα φορολογήσει. Αν αμφισβητεί τον τρόπο υπολογισμού, ας τον ενημερώσει κάποιος ότι τα στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία της ΡΑΕ. 

Ο κ. Μητσοτάκης κλέβει από νοικοκυριά και επιχειρήσεις 10, επιστρέφει 1 και έχει το θράσος να μιλά για στήριξη. Δυστυχώς όμως για αυτόν, ο κόσμος τον έχει πάρει χαμπάρι».

Διαβάστε επίσης:

Πρέβεζα: Επίσκεψη Μητσοτάκη στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης (Photos)

Καραγιάννης: Τα έργα υποδομής γίνονται για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές

Νέα τιμολόγια ρεύματος: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις – Οι εκτιμήσεις και οι αλλαγές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 02:05