search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:52
MENU CLOSE

Φωτιά στο Μάτι: «Μαύρη επέτειος» 4 χρόνων από την ανείπωτη τραγωδία

23.07.2022 09:06
mati4

23 Ιουλίου 2018. Μέσα σε περίπου μία ώρα, η φωτιά που ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης από αμέλεια ιδιώτη λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, άλλαξε για πάντα τις ζωές των ανθρώπων που βρίσκονταν στο Μάτι. Οι φλόγες κινήθηκαν από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος προς το Νέο Βουτζά και στη συνέχεια προς το Κόκκινο Λιμανάκι. Λίγο μετά τις 6, η φωτιά είχε φτάσει στη θάλασσα.

Εκατόν δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες, καμένα ζώα, καταστροφή ο απολογισμός της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλόνισε τους πάντες.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά οι συγγενείς των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή και όσοι γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα ζητούν να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Δυνητικά, όλοι είμαστε υποψήφια θύματα μιας καταστροφής, εφόσον οι μηχανισμοί του κράτους δεν μας προστατεύουν, όπως είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα και τους νόμους», τονίζουν στο σημερινό τους κάλεσμα για τις εκδηλώσεις μνήμης, ενώ ο εφιάλτης των πυρκαγιών είναι ακόμη εδώ.

Ζητούν το έγκλημα να μην μείνει χωρίς τιμωρία και η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της.

Οι εκδηλώσεις μνήμης

Mετά το πέρας της Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, θα ψαλούν επιμνημόσυνες δεήσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο Νέο Βουτζά, και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Αγίου Θωμά & Αγίου Πορφυρίου, στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 18:30 του Σαββάτου στο Μνημείο των Θυμάτων, που βρίσκεται στον Νέο Βουτζά.

Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, Κύριλλο, ενώ θα ακολουθήσει προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή κατά κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Γιώργος Στρατάκης με το βιολί του.

Από το Μνημείο των Θυμάτων οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση μνήμης θα περπατήσουν στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο, στο Μάτι, όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στις 19:30.

Στις εκδηλώσεις καλούν εκπρόσωποι συγγενών θυμάτων, εγκαυματιών και φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα ισχύσουν από 19:00 ως τις 22:00 του Σαββάτου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα, κλειστές θα παραμείνουν η Λεωφόρος Ποσειδώνος και η οδός Κύπρου από τη συμβολή τους με την οδό Νικηταρά, μέχρι και την οδό Ίριδος. Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να σταθμεύσουν στους δρόμους από τη Λεωφόρο Μαραθώνος έως την οδό Κύπρου και στο «ΝΑΤ».

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Στάχτη περισσότερα από 8.000 στρέμματα στο δάσος της Δαδιάς – Δύο αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα στη μάχη με τις φλόγες (Video)

Καύσωνας: Πού προβλέπονται 40άρια – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (Video)

Αρκαλοχώρι: Νέος σεισμός τα ξημερώματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:42