search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 23:11
MENU CLOSE

Σοκαριστικό δυστύχημα σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα: Βρετανός διαμελίστηκε από έλικα

25.07.2022 20:35
elikoptero-new

Τραγικό δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Σπάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο που ξεκίνησε από τη Μύκονο και είχε μισθωθεί από τέσσερις Βρετανούς, προσγειώθηκε σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης των επιβαινόντων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο έλικας χτύπησε τον έναν από τους τέσσερις, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Το ΕΚΑΒ εκλήθη να επιληφθεί σοβαρού τραυματισμού. Όταν έφτασαν στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο, οι διασώστες διαπίστωσαν ότι ο 22χρονος Βρετανός ήταν νεκρός.

Οι λεπτομέρειες του τραγικού δυστυχήματος

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η παρέα των Βρετανών επέστρεφε με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα από την Μύκονο, όπου είχαν κάνει τις διακοπές τους, σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

Μετά την αποβίβαση στην πίστα της εταιρείας Helipad, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 22χρονου που έχασε τη ζωή του.

Μετά την προσγείωση του Bell 407 της εταιρείας Superior Air, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο άτυχος 22χρονος από τη Βρετανία είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο.

Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου το οποίο βρισκόταν εν λειτουργία και περιστρεφόταν ακόμη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Το δεύτερο ελικόπτερο, όπου επέβαιναν οι γονείς του 22χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι Βρετανοί να μην καταρρεύσουν βλέποντας το τρομακτικό γεγονός.

Διαβάστε επίσης:

Αιγαίο: Νέες παραβιάσεις από τουρκικά F-16 – Εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι ισχυρίστηκε στην πολύωρη απολογία της – Ολόκληρο το υπόμνημα

Φωτιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς: Το μέτωπο κινείται νότια – Προληπτική εκκένωση ευπαθών ατόμων στη Λευκίμη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42