search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:58
MENU CLOSE

Πρόταση Μητσοτάκη στην Ε.Ε για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης

25.07.2022 19:19
mitsotakis-synodos-ee-new

Αναμένεται νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει του αυριανού Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη.

Όπως σημειώνουν, κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης, με στόχο να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Συγκεκριμένα τα κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν τα εξής:

«Παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για την διασφάλισης της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να εργάζεται και στη κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης.

Σε συνέχεια προτάσεων που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ευρώπης, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του πρωθυπουργού ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας.

Κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης. Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία».

Διαβάστε επίσης:

Φίλης κατά Σακελλαροπούλου: Η ΠτΔ προσδίδει και πάλι στον ρόλο της ιδεολογική χροιά

Νάσος Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου ξεπέρασε κάθε όριο χυδαίας παραπληροφόρησης

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρουν θέση τα «προοδευτικά κόμματα» στην πρόταση Τσίπρα για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28