search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:34
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Η αυριανή συζήτηση στη Βουλή και το μέτωπο με την κυβέρνηση – Συνέντευξη Ανδρουλάκη

28.07.2022 14:54
PASOK

Διαφάνεια στη λειτουργία των θεσμών και διερεύνηση σε βάθος της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη ζητούν στο ΠΑΣΟΚ. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι η συζήτηση που θα γίνει αύριο Παρασκευή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν έρχεται μετά την «παρέμβαση Μητσοτάκη», αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έστειλε αίτημα χθες Τετάρτη στον Πρόεδρο της Βουλής. Όπως είναι φυσικό στην Χαριλάου δεν θα υποχωρήσουν αν δεν λάβουν τις αναγκαίες απαντήσεις.  

«Δεν θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρο τη Δημοκρατία μας», σημειώνουν χαρακτηριστικά. Όλο το επόμενο διάστημα τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και τα στελέχη του κόμματος θα ζητούν την πλήρη διεύρυνση της υπόθεσης. Ένα στίγμα για το πως θα κινηθούν από εδώ και πέρα έδωσε στη σημερινή του παρέμβαση ο Μιχάλης Κατρίνης στη Βουλή: «Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των κοριών της περιόδου 1989-1993.Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να δώσει τη μάχη της Δημοκρατίας και της διαφάνειας»

Στην αυριανή συνεδρίαση θα παραστούν τόσο ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων όσο και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ζαμπίρας. 

Παρόντες θα είναι επίσης και ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Κατά Μπάμπη Παπαδημητρίου 

Το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και στον Μπάμπη Παπαδημητρίου μετά τις δηλώσεις του. Ο «γαλάζιος» βουλευτής το πρωί της Πέμπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε: «παρακολουθήσεις γίνονται. Οι Αμερικάνοι είμαι βεβαίως οτι κάνουν. Δίνεται μάχη να προστατευτούν τα τηλέφωνά μας. Δίνεται μάχη και από τις εταιρίες, μην ξεχνάτε οτι είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη παλιότερα όταν μία εταιρία δεν είχε κάνει την δουλειά της. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Πράγματα που δεν θέλεις να τα μάθει κάποιος, τα λες από κοντά και δεν τα λες στα τηλέφωνα». 

Στις δηλώσεις αυτές το ΠΑΣΟΚ απάντησε:  Σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ότι τα τηλέφωνά μας παρακολουθούνται από Έλληνες, Τούρκους, Ρώσους και λοιπούς. Αναρωτιόμαστε αν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός συμφωνούν μαζί του ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Από την αγωνία του να υποβαθμίσει το θέμα, ο βουλευτής της ΝΔ παραγνωρίζει ότι ελέγχθηκαν τα κινητά τηλέφωνα περισσότερων από διακοσίων ευρωβουλευτών και δεκάδων συνεργατών. Μόνο η περίπτωση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει να υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια.

Συνέντευξη Ανδρουλάκη 

Η πρώτη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο θα δοθεί απόψε στην τηλεόραση Creta και στους δημοσιογράφους Σωτήρη Μεταξά και Αντιγόνη Ανδρεάκη. Την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – θα επισκεφτεί στις 11 το πρωί τον αγροτικό συνεταιρισμό στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης και στις 13:00 θα μεταβεί στο Δημαρχείο του Δ. Φαιστού στις Μοίρες όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη και αγροτικούς φορείς. 

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελίες Ανδρουλάκη: Αύριο στις 14:00 συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Στην Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ

ΠΑΣΟΚ: Τα ξένα ΜΜΕ για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη – Θέμα σε Politico και Reuters 

Παπαδημητρίου για καταγγελία Ανδρουλάκη: «Κύριοι παρακολουθούνται πολλοί, να προσέχετε» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:33