search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:14
MENU CLOSE

Επίθεση Τσελίκ σε Μητσοτάκη: «Ακολουθεί επιθετική πολιτική, απειλεί την ειρήνη της περιοχής»

29.07.2022 17:40
celik-new

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο CNN και όσα είπε για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, AKP, σχολίασε πως η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η Τουρκία αναβιώνει νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις» είναι «μία φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές» ενώ συνέχισε με την προκλητική ρητορική για το Καστελόριζο.

«Ο Μητσοτάκης ακολουθεί επεκτατική και επιθετική πολιτική. Απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο.

Υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί (σ.σ. το Καστελόριζο) με έκταση 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα, 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι επιθετική και επεκτατική πολιτική και οι ισχυρισμοί του είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο».

Προσθέτοντας στη συνέχεια: «Είναι τραγικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός στοχοποιεί τον πρόεδρο μας αποκαλώντας τον “επεκτατικό”. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολευόταν να πληρώσει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ του ελληνικού χρέους, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας κατά πέντε φορές, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικές διαθέσεις και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Τσελίκ, προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών».

Διαβάστε επίσης:

Θοδωρής Δρίτσας: Κύριε Κούγια περαστικά και θα τα πούμε

Σκρέκας: Η Ελλάδα προετοιμάστηκε για όλα τα ακραία σενάρια

Πέθανε ο Δημήτρης Σκαμνάκης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας και πρώην βουλευτής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 19:13