search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:56
MENU CLOSE

Ηλίας Μόσιαλος: Σε λίγες βδομάδες θα γίνει πρωθυπουργός η Λιζ Τρας – Υποδεέστερη για αρχηγός των Τόρις

31.07.2022 13:48
Hlias Mosialos_new

Την πρόβλεψη ότι την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία στη Μεγάλη Βρετανία, μετά τον Μπόρις Τζόνσον, θα αναλάβει η υποψήφια και πρώην υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, κάνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο Ηλίας Μόσιαλος διδάσκει Πολιτική της Υγείας στο London School of Economics και γνωρίζει καλά την πολιτική κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια. Σε ανάρτησή του στο Facebook προβλέπει ότι διάδοχος του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και πρωθυπουργός θα είναι η Λιζ Τρας.

Ας σημειωθεί ότι δημοσκοπήσεις μεταξύ των μελών του κόμματος, η 47χρονη Τρας έχει ξεκάθαρο προβάδισμα 24 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του 42χρονου Ρίσι Σούνακ που επίσης διεκδικεί την εξουσία. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στις 5 Σεπτεμβρίου.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, η Λιζ Τρας θα γίνει η 3η γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά τις Μάργκαρετ Θάτσερ και Τερέζα Μέι.

Έγραψε ο Ηλίας Μόσιαλος στην ανάρτησή του:

«Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας τη Liz Truss (Let’s get British food (and cheese) to top of global menu). Μετά τη Thatcher το Συντηρητικό Κόμμα επιλέγει συνέχεια υποδεέστερους αρχηγούς. Τώρα μάλλον θα γίνει το απίστευτο και όμως αληθινό. Θα εκλεγεί η Truss. Σκέφτομαι ότι στη δεκαετία του 1980 η Γαλλία είχε τον Μιτεράν, τώρα έχει τον Μακρόν, η Γερμανία τον Χέλμουτ Κολ, τώρα τον Σολτς, ενώ την ίδια περίοδο υπήρχαν σημαντικοί πολιτικοί σε πολλές άλλες χώρες όπως ο Ούλωφ Πάλμε στη Σουηδία.

Πριν από είκοσι περίπου χρόνια o Tony Blair έδωσε μια ενδιαφέρουσα ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Μεγάλης Βρετανίας. Τον διέκοπτε συνέχεια ο Daniel Cohn-Bendit. O Blair του απάντησε ψύχραιμα. ‘Τον Μάιο του 1968 ήμουν στο Παρίσι και παρακολούθησα τις ομιλίες σας. Τώρα εσείς παρακολουθείτε τις δικές μου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι πρόοδος η οπισθοδρόμηση’. Νομίζω το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τους σημερινούς ηγέτες των σημαντικών Ευρωπαϊκών χωρών σε σύγκριση με αυτούς που είχαν στη δεκαετία του 1980».

Διαβάστε επίσης:

«The Day The Music Died»: Ντοκιμαντέρ για το εμβληματικό τραγούδι του Ντον ΜακΛιν «American Pie» (Video)

Τσίπρας: «Η χώρα βιώνει μία καθεστωτική δυστοπία – Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την κοινωνία»

Ελίνα Χατζηδημητρίου: «Είμαι ο “πρώτος άνθρωπος” στην ιστορία της ΣΘΕ του ΑΠΘ που πήρε πτυχίο με 10 κι όχι η “πρώτη γυναίκα”»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43