search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:21
MENU CLOSE

Bloomberg: O Σολτς άργησε να αντιδράσει – Τώρα οι γερμανικές πόλεις μειώνουν τον φωτισμό και το ζεστό νερό

01.08.2022 21:34
dark-berlin

Το προεδρικό μέγαρο της Γερμανίας στο Βερολίνο δεν φωτίζεται πλέον τη νύχτα, η πόλη του Ανόβερου κλείνει το ζεστό νερό στα ντους των πισινών και των γυμναστηρίων και οι δήμοι σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν καταφύγια θέρμανσης για να προστατεύουν τους ανθρώπους από το κρύο. Και αυτή είναι μόνο η αρχή μιας κρίσης που θα πλήξει ολόκληρη την Ευρώπη.

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στην καρδιά του καλοκαιριού, αλλά η Γερμανία έχει λίγο χρόνο να χάσει για να αποτρέψει μια έλλειψη ενέργειας αυτόν τον χειμώνα που θα είναι άνευ προηγουμένου για μια ανεπτυγμένη χώρα. Μεγάλο μέρος της Ευρώπης αισθάνεται την πίεση από τη Ρωσία στις μειώσεις του φυσικού αερίου, ωστόσο καμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο εκτεθειμένη όσο η μεγαλύτερη οικονομία της Ένωσης, όπου σχεδόν τα μισά σπίτια βασίζονται στο φυσικό αέριο για θέρμανση, αναφέρει το Bloomberg.

Η κυβέρνηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς άργησε να ενημερώσει για το πόσο ευάλωτη είναι η Γερμανία, μόλις πρόσφατα έθεσε στόχους για τη μείωση της ζήτησης καθώς οι προσπάθειες για εξασφάλιση εναλλακτικών προμηθειών υπολείπονται. Με τη Μόσχα να συνεχίζει να αυστηροποιεί τις παραδόσεις και τη Γαλλία να αγωνίζεται να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στους γείτονές της, αναμένεται να υπάρξει πολύ μικρή ανάπαυλα σε σχέση με την εξεύρεση λύσεων.

«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιες και επηρεάζουν σημαντικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας», δήλωσε ο Robert Habeck, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, μετά την παρουσίαση ενός σχεδίου για τη μετακύλιση των αυξήσεων κόστους από τις εταιρείες ενέργειας στους καταναλωτές. «Αλλά είμαστε μια ισχυρή χώρα και μια ισχυρή δημοκρατία. Αυτές είναι καλές προϋποθέσεις για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση».

Το Κρεμλίνο είναι πιθανό να διατηρήσει τις ζωτικής σημασίας ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη σε ελάχιστα επίπεδα όσο συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι οι ελλείψεις για την περιοχή πιθανότατα θα συνεχιστούν, με τις τιμές του φυσικού αερίου για κάθε χρόνο έως το 2025 να έχουν ήδη σημειώσει ρεκόρ φέτος.

Με τον φόβο της ύφεσης να διαφαίνεται για τη Γερμανία, οι αρχές έχουν εκφράσει ανησυχία για κοινωνική αναταραχή εάν η έλλειψη ενέργειας ξεφύγει από τον έλεγχο. Η χώρα δεν μπορεί να υπολογίζει καν στη Γαλλία, όπου οι ελαττωματικοί πυρηνικοί αντιδραστήρες επιδεινώνουν το πρόβλημα του φυσικού αερίου. Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης αυξήθηκαν σε ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μαλδίβες: Πολυτελές θέρετρο προσφέρει δουλειά και διαμονή σε υπάλληλο με έναν μόνο όρο

Μπλίνκεν: «Είναι καλύτερα για όλους να επιστρέψουμε στην πυρηνική συμφωνία του 2015»

Τραγωδία στην Ινδία: Εννέα νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυρκαγιά σε νοσοκομείο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:18