search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:12
MENU CLOSE

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «σκάνδαλο» παρακολουθήσεων και δίνει συνέχεια

01.08.2022 12:03
katrougalos_new

Συνέχεια στο θέμα των παρακολουθήσεων προτίθεται να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις καταγγελίες Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του, καθώς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι υπάρχουν ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας την Παρασκευή.

Κυρίως, θεωρούν πως υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο πολιτικές αλλά και διοικητικές που ανάγονται απευθείας στον πρωθυπουργό εφόσον ο ίδιος προΐσταται της ΕΥΠ.

Ως εκ τούτου ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καλώντας τον να απαντήσει ο ίδιος στα ερωτήματα που ανακύπτουν.

Ήδη το Σάββατο, μια μέρα μετά την συνεδρίαση της Θεσμών και Διαφάνειας ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια μιλώντας για «σκάνδαλο παρακολουθήσεων» ελλήνων πολιτών κι ενός πολιτικού αρχηγού ενώ χαρακτήρισε την συνεδρίαση της Επιτροπής «στημένη διαδικασία» πίσω από την οποία επιχειρεί να κρυφτεί η κυβέρνηση για να αποφύγει απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

– Γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ έναν οικονομικό συντάκτη που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφαλείας; Ποιοι ήταν οι λόγοι αυτοί; 

– Αν η παρακολούθηση όπως είπε ο κ. Κοντολέων, έγινε μετά από αίτημα ξένης υπηρεσίας, ποια είναι αυτή; 

– Η ΕΥΠ ανταποκρίνεται άκριτα στα αιτήματα ξένων υπηρεσιών που θέλουν να παρακολουθούν Έλληνες πολίτες; 

– Γιατί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να θολώσει τα νερά όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση του κ. Κουκάκη και μιλούσε για υποθέσεις μεταξύ ιδιωτών όταν τον δημοσιογράφο όπως αποκάλυψε ο κ. Κοντολέων τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ; 

– Θα απαντήσει η κυβέρνηση ποιος είναι αυτός ο “ιδιώτης ” που με το ίδιο link παραβίασε το κινητό του κ. Κουκάκη και επιχειρησε να παραβιάσει και το κινητό του κ. Ανδρουλάκη; Ποιος είναι αυτός ο “ιδιώτης ” που παρακολουθεί έναν δημοσιογράφο και έναν πολιτικό αρχηγό που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους;

Σε επίπεδο τακτικής η Κουμουνδούρου έχει κάθε λόγο να δώσει συνέχεια καθώς εκτιμά ότι το θέμα αυτό υποχρεώνει τον Νίκο Ανδρουλάκη να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και απομακρύνει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ από τη ΝΔ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την στάση ίσων αποστάσεων που τηρεί κατά κανόνα μέχρι σήμερα και την προοπτική διαμόρφωσης ενός αντιδεξιού μετώπου από την προοδευτική αντιπολίτευση.

Ενδεικτικά, στην συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Documento» ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρει: «είναι αναγκαία και η κοινή στάση όλων των δημοκρατικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου πολίτη, προφανώς και εντός της συντηρητικής παράταξης. Γιατί δεν είναι θέμα κομματικής αντιπαράθεσης. Είναι θέμα Δημοκρατίας».

Επιπλέον στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η κυβέρνηση ζορίζεται από την υπόθεση αυτή σε θέματα όπως η Διαφάνεια και το Κράτος Δικαίου τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ψηλά στην ατζέντα της.

Άλλωστε αποδίδουν τη σπουδή των κυβερνητικών διαρροών να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ παραβίαση του απορρήτου της συνεδρίασης της θεσμών και Διαφάνειας σε νευρικότητα και πανικό από τις αποκαλύψεις για την παραδοχή του Διοικητή της ΕΥΠ ότι η Υπηρεσία παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι είναι η ΝΔ εκείνη που από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής είχε «οργιάσει» με τις διαρροές σε δημοσιογράφους, αλλά θυμήθηκε το απόρρητο μετά την «ομολογία» του διοικητή της ΕΥΠ, οπότε στη συνέχεια κατέφυγε σε προσπάθεια επιβολής «ομερτά».

Διαβάστε επίσης:

Νέα γυναικοκτονία: 51χρονος στη Ζάκυνθο μαχαίρωσε και σκότωσε τη 40χρονη σύζυγό του

Τραγωδία στην Ιονία Οδό: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε ζευγάρι μπροστά στα μάτια των παιδιών του

Κόρινθος: Εκτός κινδύνου η 9χρονη που πυροβόλησε κατά λάθος ο 11χρονος αδερφός της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50