ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:20
MENU CLOSE

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο, με λεμόνι και εστραγκόν

03.08.2022 06:00

Ένα πανεύκολο και ξεκούραστο, κυρίως γεύμα, με τον αγαπημένο συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων κοτόπουλου, λεμονιού και σκόρδου.

Υλικά για τη Συνταγή

Μπουτάκια ή μηροί κοτόπουλου μέχρι 1,5 κιλό (ή ολόκληρο)

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο εστραγκόν

2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ή ολόκληρες ( ή όσες αντέχετε γευστικά)

¼ κούπας ελαιόλαδο

2 λεμόνια (κομμένα σε χοντρές φέτες και το ξύσμα από το ένα)

2 κουταλάκια του γλυκού χονδρό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το εστραγκόν, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα λεμόνια, το ξύσμα και το αλατοπίπερο. Αφού πλύνετε προσεκτικά το κοτόπουλο, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μην μείνει καθόλου υγρασία. Αλείψτε με τα χέρια σας το κοτόπουλο με το μίγμα του μπολ, εσωτερικά και εξωτερικά και κάντε απαλό μασάζ. Αν χρησιμοποιήστε ολόκληρο κοτόπουλο, γεμίστε το εσωτερικά με τις φέτες λεμονιού, ενώ αν χρησιμοποιήσετε μπούτια ή μηρούς, ρίξτε τις φέτες ανάμεσά τους. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο σκεύος με το στήθος προς τα κάτω ή αραδιάστε τα κομμάτια. Σκεπάστε με μια λαδόκολλα και από πάνω με ένα αλουμινόχαρτο και ψήστε για μια ώρα. Έπειτα ξεσκεπάστε, γυρίστε τα κομμάτια και συνεχίστε για 30 με 35 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με βραστές ή ψητές πατάτες και λαχανικά.

Συμβουλή

Μπορείτε να το συνοδέψετε με μια σάλτσα που θα φτιάξετε με ότι έχει μείνει στο σκεύος από το ψήσιμο. Προσθέστε ¼ της κούπας λευκό κρασί και ξύνοντας τον πάτο του σκεύους, φέρτε το σε βρασμό. Για να το δέσετε διαλύστε σε μια κουταλιά νερό λίγο κορν φλάουρ και ρίξτε το στη σάλτσα. Βράστε για 2 λεπτά, δοκιμάστε για αλατοπίπερο και σερβίρετε μαζί με το κοτόπουλο και τις πατάτες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:19
Exit mobile version