search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:28
MENU CLOSE

Δροσιστική γρανίτα ανανά – μάνγκο

04.08.2022 06:00
ГРАНИТА ДЕСЕРТ ИЗ АНАНАСА И МАНГО (1)

Ένα νόστιμο και σούπερ δροσιστικό επιδόρπιο που δεν απαιτεί για την παρασκευή του παγωτομηχανή, αλλά μόνο ένα μπλέντερ για την πολτοποίηση των φρούτων. Εκτός από επιδόρπιο η πλούσια αυτή γρανίτα μπορεί να αποτελέσει τη βάση για αλκοολούχα και μη απολαυστικά κοκτέιλ.

Υλικά για τη Συνταγή

170 γραμμάρια πολτό από φρέσκο, ώριμο ανανά

170 γραμμάρια πολτό από φρέσκα, ώριμα μάνγκο

120 ml μεταλλικό δροσερό νερό

3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα)

Λίγο φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού

4-5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή μέντα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίστε και κόψτε τα φρούτα σε κομμάτια. Πολτοποιήστε σε ένα μούλτι (πολυκόφτη) ή μπλέντερ, πρώτα τα κομμάτια του ανανά που είναι πιο σκληρά και έπειτα τα κομμάτια του μάνγκο. Δοκιμάστε τον πουρέ που θα προκύψει και προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ρίξτε και το νερό και ανακατέψτε καλά με μικρές στιγμιαίες πιέσεις στο κουμπί του πολυκόφτη. Δοκιμάστε ξανά τη γεύση και προσθέστε και την υπόλοιπη ζάχαρη, αν χρειάζεται. Βάλτε τέλος μερικές σταγόνες από το χυμό λεμονιού και τα φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, αν χρησιμοποιήσετε. Χτυπήστε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αδειάστε το μίγμα που θα προκύψει σε ένα πλαστικό τάπερ με καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 4 ώρες για να παγώσει αλλά προτιμότερο είναι να μείνει όλο το βράδυ. Για σωστότερη υφή θα πρέπει για τρεις φορές στο σύνολο, ανά μία ώρα να ανακατεύετε το μίγμα της γρανίτας ελαφρά με ένα πιρούνι. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια του μαρτίνι και διακοσμήστε με κομμάτια φρούτων, φύλλα δυόσμου ή μέντας, ακόμα και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Συμβουλή

– Η γρανίτα μπορεί να παρασκευαστεί με αυτόν τον τρόπο εύκολα αλλά και ετοιμάζοντας ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό και αραιώνοντας με αυτό τον πολτό των φρούτων.

– Με προσθήκη βότκας στην έτοιμη γρανίτα και λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο στο χείλος του ποτηριού, παρασκευάζετε ένα θαυμάσιο εξωτικό κοκτέιλ pina colada.

Διαβάστε επίσης:

Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο, με λεμόνι και εστραγκόν

Δροσιστικό και χωνευτικό ζελέ κανέλας, από τη Σικελία

Καλοκαιρινό ρολό μελιτζάνας με κρεμώδη γέμιση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27