search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:16
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Νέα μέτρα στη ΔΕΘ από τον Μητσοτάκη

04.08.2022 13:13
DETH_MITSOTAKIS_NEW

Στη ΔΕΘ παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα οποία νέα μέτρα για την κρίση στην ενέργεια και την ακρίβεια.

Ερωτηθείς για τα όσα δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι τα οποία νέα μέτρα λάβει η κυβέρνηση για την ελάφρυνση των βαρών που οι πολίτες καλούνται να σηκώσουν, θα ανακοινωθούν, αφού μελετηθούν όλες οι δυνατότητες, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από το βήμα της ΔΕΘ, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, εν όψει του «δύσκολου χειμώνα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εκταμιεύσεις για το Fuel Pass 2, ενώ σημείωσε ότι με το νέο σύστημα υπολογισμού του κόστους της ενέργειας οι πολίτες θα δουν λογαριασμούς με αυξήσεις μειωμένες ως και 90% ή και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και 100%, αναφερόμενος στα μέτρα που ήδη τρέχουν.

Ο Γ. Οικονόμου αναφέρθηκε εκτενώς και στην πορεία του τουρισμού, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ιδιαίτερα αυξημένες αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας, ακόμα και σε σύγκριση με το 2019, υπογραμμίζοντας ότι τα έσοδα από τον τουρισμό πηγαίνουν κατευθείαν στην κοινωνία, αλλά και προσθέτοντας ότι στόχος πλέον είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και οι αφίξεις βορειοευρωπαίων συνταξιούχων στη διάρκεια του χειμώνα.

Ενδεικτικά είπε ότι «οι αφίξεις εξωτερικού στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν τον Ιούνιο σε  3.481.000, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπου ήταν περίπου 1.190.000 οι αφίξεις, ενώ είναι οριακά αυξημένες και σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019 όταν είχαμε περίπου 3.470.000 αφίξεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι καθημερινά επισκέπτονται την Ακρόπολη πάνω από 15.000 τουρίστες, ενώ  αυτή την εβδομάδα εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στην Αθήνα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο». 

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες γυναικοκτονίες, ο Γ. Οικονόμου ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει ως τώρα για την αντιμετώπιση φαινομένων έμφυλης βίας και την υποστήριξη των θυμάτων, αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες, σημειώνοντας, πάντως ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα σε επίπεδο πρόληψης και αποτροπής, αλλά και αλλαγής κουλτούρας.

Τέλος, αναφερόμενος στην κρίση στις σχέσεις Κίνας και Ταϊβάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πλανήτης δεν χρειάζεται νέες εντάσεις και δήλωσε ότι πάγια θέση της κυβέρνησης είναι η πολιτική της «μίας Κίνας» και ότι οι διαφορές αυτές πρέπει να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Διαβάστε επίσης:

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Βρήκε θέση στο κόμμα του Μπογδάνου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης σε διεθνές επίπεδο

Σκρέκας από Ρεβυθούσα: Διασφαλίζουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:16