search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:57
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Τα ερωτήματα που θέτουν προς κυβέρνηση και ΕΥΠ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

05.08.2022 16:40
pasok-androylakis-new

Τις εξελίξεις στην υπόθεση της υποκλοπής του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη που τελικώς με κυβερνητικές διαρροές αποδεικνύεται ότι έγινε από την ΕΥΠ παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ και ετοιμάζουν το νομικό τους οπλοστάσιο. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη όλο το προηγούμενο διάστημα δεν γνώριζαν ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. Η όλη συζήτηση που έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες σε Άρειο Πάγο αλλά και Βουλή ήταν για την απόπειρα παρακολούθησης μέσω του συστήματος Predator, το οποίο ανιχνεύθηκε από τις υπηρεσίες της Ευρωβουλής

Στο ΠΑΣΟΚ, όπως σημειώνουν στο topontiki.gr δεν έχει γίνει καμία κρούση για συνάντηση του Νίκου Ανδορυλάκη με τον νέο διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη, παρά τα δημοσιεύματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη προσανατολίζονται στο να στήσουν και να γεμίσουν το νομικό τους οπλοστάσιο, καθώς ήδη σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους η οποία θα είναι και νομική πέρα από πολιτική. Όπως λένε στελέχη του κόμματος μιλώντας στο topontiki.gr το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει με τους δικηγόρους του να δουν ολόκληρη την υπόθεση από τις αρμόδιες αρχές. «Θα ζητήσουμε να έρθει όλο το υλικό στα χέρια μας», λένε χαρακτηριστικά. 

Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και οι νομικοί του ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθούν προς την ΕΥΠ και θα θέσουν τα ερωτήματά τους: 

  • Με ποια λογική η ΕΥΠ παρακολουθούσε εκλεγμένο Ευρωβουλευτή και πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος εν αναμονή; 
  • Με ποιο ρυθμό και πότε δόθηκαν οι εντολές για παρακολούθηση;  
  • Τι αναφέρει η εισαγγελική άδεια για την παρακολούθηση;  
  • Πότε ξεκίνησε και πότε σταμάτησε η παρακολούθηση 

«Το γεγονός ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε έναν πολιτικό με ασυλία ο οποίος βρισκόταν στην καρδιά της Ευρώπης αν μη τι άλλο δημιουργεί τριγμούς στη δημοκρατία μας. Είναι πασιφανές ότι η χώρα χρειάζεται θεσμική θωράκιση. Είναι ένα πικρό μάθημα για όλους τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες», σημειώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο topontiki.gr.  

Διαβάστε επίσης:

ΜέΡΑ25 για παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντα: Ο πρωθυπουργός να ασκήσει διώξεις ή να παραιτηθεί

Κυβερνητικές πηγές: Ο Ανδρουλάκης θα κληθεί για να ενημερωθεί από την ΕΥΠ – Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Μάντζος για παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολεόντα: «Ντροπιαστική η διαχείριση της κυβέρνησης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:57