search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:19
MENU CLOSE

Πάτρα: ΕΔΕ για χειρουργό που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη σε κίνδυνο

09.08.2022 09:26
nosokomeio patras new

Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διενεργηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, για τον χειρουργό γιατρό που αρνήθηκε να εξετάσει ανήλικη εν ώρα εφημερίας, παρά το γεγονός ότι τρεις παθολόγοι είχαν παραπέμψει το περιστατικό στην χειρουργική κλινική.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας (1η Αυγούστου) όταν μια νοσηλεύτρια μαζί με την κόρη της συνόδευσαν τον ανήλικο κορίτσι στο νοσοκομείο της Πάτρας με έντονους πόνους στην κοιλιά, πυρετό και αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Τρεις παθολόγοι παρέπεμψαν το περιστατικό στη χειρουργική κλινική, όμως ο χειρουργός αρνούνταν να εξετάσει το ανήλικο παιδί αν δεν του έκαναν πρώτα οι παθολόγοι μια σειρά από εξετάσεις.

Θα πάθαινε σηψαιμία…

Η γυναίκα πήρε την ανήλικη και τη μετέφερε σε ιδιωτικό κέντρο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε σκωληκοειδίτιδα και μια κύστη στην αριστερή ωοθήκη. Μάλιστα αν αργούσαν θα μπορούσε να είχε υποστεί ακόμη και σηψαιμία.

Σύμφωνα με το pelop.gr, την ΕΔΕ έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΓΝΠ Ανδρέας Μαζαράκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Φαίνεται πως στο Νοσοκομείο υπάρχει εδώ και καιρό μία ακατανόητη «κόντρα» μεταξύ παθολόγων και χειρουργών.

Διαβάστε επίσης

Βόλος: Απειλούσε να σκοτώσει την σύντροφό του με ένα κατσαβίδι – «Θα πάθεις ό,τι και οι άλλες στις ειδήσεις»

Γυναικοκτονία στο Περιστέρι: Απολογείται ο 22χρονος για τη δολοφονία της Νικολέτας μετά τη νέα προθεσμία (Video)

Καιρός σήμερα: Βοριάδες και άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:17