search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:03
MENU CLOSE

Γαλλία: Έχασε τη μάχη η λευκή φάλαινα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα (Videos/Photos)

10.08.2022 13:19
whale_new

Δεν άντεξε η λευκή φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον ποταμό Σηκουάνα. Λίγες ώρες μετά τον απεγκλωβισμό της πέθανε.

Είχε προηγηθεί μια γιγαντιαία επιχείρηση για τη σωτηρία της. Από τις 05:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας), άρχισε η προσπάθεια να υψωθεί με δίχτυ από γερανό – ζύγιζε 800 κιλά – και να τοποθετηθεί σε σκάφος. Δέκα τουλάχιστον κτηνίατροι είχαν προσπαθήσει να τις προσφέρουν ιατρικές βοήθειες.

Υπενθυμίζουμε ότι το κήτος, που εντοπίστηκε τη 2η Αυγούστου στον Σηκουάνα, παρέμενε από την Παρασκευή στο ίδιο σημείο, περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Παρισιού.

To σχέδιο σωτηρίας που τελικά δεν υλοποιήθηκε

Ειδικός χώρος με θαλασσινό νερό στο λιμάνι του Ουιστρεάμ (βόρεια Γαλλία) είχε ετοιμαστεί για την υποδοχή της φάλαινας – θα έμενε εκεί τρεις ημέρες – ώστε να μπορούσαν οι διασώστες να οργανώσουν «την επιστροφή της στην ανοικτή θάλασσα». Δυστυχώς δεν πρόλαβαν

«Η επιχείρηση για να επιστρέψει στη θάλασσα, πέρα από το ότι είναι «ασυνήθιστη», ενέχει κινδύνους για την Μπελούγκα, η οποία είναι ήδη αδυνατισμένη και ευαίσθητη σε κάθε είδους στρες» είχε σημειώσει νωρίτερα η Ιζαμπέλ Μπρασέρ, θαλάσσια βιολόγος του ενυδρείου Marineland στην Αντίμπ. «Μπορεί να πεθάνει» κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της «στο σημείο Β», στο Ουιστρεάμ, είχε προειδοποιήσει η ίδια ειδικός, όπως και δυστυχώς έγινε.

Διαβάστε επίσης

Συγκλονιστικό βίντεο: Σαουδάραβας διπλωμάτης πέθανε ενώ μιλούσε σε συνέδριο

ΗΠΑ: Πολιτική θύελλα μετά την έρευνα στο σπίτι του Ντόναλντ Τραμπ

Καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Ιταλία – Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:01