search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:36
MENU CLOSE

Η Λάρισα τιμάει τον Ιπποκράτη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2242
10/08/2022
13.08.2022 06:00
ippokratis

Ένα νέο μελωδικό έργο έρχεται να καταθέσει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής, τα «Νάματα και Ιάματα» (Συμφωνικές Ωδές για την Ίαση) για σοπράνο, γυναικεία χορωδία και συμφωνική ορχήστρα, με ανάθεση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Το έργο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λάρισα (στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης –  Η Αέναη Επιστροφή», με τη συμμετοχή της καταξιωμένης σοπράνο Μυρσίνης Μαργαρίτη, της βραβευμένης γυναικείας χορωδίας InDONNAtiόn και της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας υπό τη διεύθυνση των σημαντικών μαέστρων Χρήστου και Δημήτρη Κτιστάκη.

Η δράση «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή» διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από τον Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών με στόχο να καθιερωθεί η Λάρισα ως Ιπποκρατική Πόλη.

Όπως δηλώνει στο «Π» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων Πάνος Σάπκας: «Ο δήμος έχει βάλει στόχο την ανάδειξη της Λάρισας ως Ιπποκρατικής πόλης, μια και ο Ιπποκράτης έζησε τα τελευταία του χρόνια και άσκησε την επιστήμη του στην περιοχή μας. Σε συνεργασία με φορείς της πόλης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια, τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Σύλλογο “Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα”, αλλά και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, εδώ και έξι χρόνια διοργανώνει τις ιπποκρατικές εκδηλώσεις, με κορυφαία αυτή της ανάθεσης πρωτότυπου έργου σε εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνη, εμπνευσμένο από τις ιπποκρατικές ιδέες, δημιουργώντας μια πολιτιστική κληρονομιά για τη χώρα μας και τον κόσμο.

Με αυτές τις εκδηλώσεις δεν αποτίουμε απλώς φόρο τιμής στον πατέρα της σύγχρονης Ιατρικής, αλλά γίνονται η αφορμή για να θυμηθούμε και να γνωρίσουμε το τόσο διαχρονικό και επίκαιρο έργο του. Να τιμήσουμε τον Ιπποκράτη, τη φιλοσοφία του και να την κάνουμε τρόπο ζωής.

Ανυπομονώ».

Διαβάστε επίσης:

Τους τρώνε οι… κοριοί – Απουσία απαντήσεων από την κυβέρνηση

Τουρκία: Σε λαβύρινθο λανθασμένων επιλογών

Πού θα «τρυπήσει» ο… Αμπντουλχαμίντ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:31